9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialBursa intrat pe roşu

Bursa intrat pe roşu

Bursa de la Bucureşti a închis şedinţa pe scădere. Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide acţiuni, au terminat şedinţa pe minus cu 0,15%, respectiv 0,21%, după ce au deschis în urcare cu 0,6%. BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Din rulajul total de pe piaţa acţiunilor, de 36 de milioane lei, circa o treime a fost reprezentată de transferuri cu titlurile Fondului Proprietatea, cu tranferuri cumulate de 12 milioane lei, din care 6,6 milioane lei s-au realizat prin două deal (tranzacţii speciale prin negociere directă). FP a pierdut 0,16% la nivelul preţului din piaţă, dar transferurile deal s-au realizat la preţuri superioare referinţei.

Pe poziţia a doua ca lichiditate s-au plasat titlurile SIF Bana Crişana, pentru care s-a perfectat un transfer special în valoare de 7,9 milioane lei, iar în piaţa regular s-au mai consemnat tranzacţii de 203.822 lei. Titlurile SIF banat au coborât cu 0,16%, la 1,2680 lei.

De altfel, toate societăţile de investiţii financiare au avut scăderi, cu excepţia SIF Muntenia, care a urcat cu 0,36%, dar pe cea mai slabă lichiditate de la această categorie, de puţin peste 100.000 lei.

Indicele BET FI, format din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,23%.

Indicele BET-NG al companiilor energetice a crescut cu 0,18%, susţinut de titlurile Rompetrol rafinare, care au urcat cu peste 2%, şi acţiunile Transgaz, cu un avans de 1,43%.

Pe piaţa obligaţiunilor au fost operate transferuri cu titluri de stat de 8,4 milioane lei, în timp ce piaţa instrumentelor structurate a avut un rulaj de 2,6 milioane lei.

Cele mai citite

Costurile angajatorilor cresc, dar piața muncii se stabilizează: bilanț optimist și provocări persistente

În ultimele patru ani, costul lunar pentru angajarea unui salariat a crescut cu peste 36%, conform datelor recente. Cu toate acestea, surprinzător, nu s-a...

Intel va investi peste 28 de miliarde de dolari pentru a construi două fabrici de cipuri în Ohio

Intel va investi peste 28 de miliarde de dolari pentru a construi două noi fabrici de cipuri în Ohio, a declarat vineri compania, într-un...

Tot ce trebuie să știi despre medicina integrativă și tratarea cancerului

Studiile recente realizate de Institutul Național de Cancer din Statele Unite arată că aproximativ 40% din populația globală va fi diagnosticată cu cancer la...
Ultima oră
Pe aceeași temă