15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBursa de valori: tranzacții de 130 milioane lei

Bursa de valori: tranzacții de 130 milioane lei

Valoarea totală a tranzacțiilor derulate săptămâna aceasta la Bursa de Valori București a fost de 129,81 milioane lei, din care 123,88 milioane lei tranzacții cu acțiuni, în creștere cu 20,7% față de săptămâna trecută, conform unei analize Intercapital Invest.

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile SIF Banat-Crișana, în valoare de 57,08 milioane lei, Banca Transilvania — 18,14 milioane lei și BRD — Groupe Societe Generale — 13,54 milioane lei.

Tranzacțiile cu produse structurate au cumulat 5,26 milioane lei , cele cu obligațiuni 0,47 milioane lei și cele cu unități de fond 190.000 lei. În piața deal s-au realizat schimburi în valoare de 9,97 milioane lei.

Săptămâna aceasta toți indicii bursieri au înregistrat creșteri de peste 1%, iar indicele BET a înregistrat un avans de 1,12%, aceasta fiind a șaptea săptămână consecutivă de creșteri pentru indicele de referință al BVB, mai reiese din analiza citată.

În perioada menționată, 47 de titluri au avut evoluții pozitive, 11 au stagnat și 18 au avut evoluții negative. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat pe titlurile Boromir, Mecanica Fină și Vesy, de 25,71%, 16%, respectiv 13,36%. Scăderea cea mai mare a fost consemnată de titlurile Comelf, de 4,82%, urmată de cea a titlurilorElectroaparatj și Ropharma, de 4,13% și, respectiv, 3,01%.

Cele mai citite

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă