20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBursa a scăzut uşor la deschiderea şedinţei, pe un rulaj redus

Bursa a scăzut uşor la deschiderea şedinţei, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,35% la deschiderea şedinţei de marţi, consemnând a şasea sesiune consecutivă de corecţii, într-o piaţă în care au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de doar 17 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea „Internaţionale”, informează Mediafax.

În precedentele cinci şedinţe indicele general al Bursei, BET-C, a coborât cu aproape 2,8%.

După primele 15 de minute de tranzacţionare de marţi, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,32%, indicele înregistrând a şaptea sesiune consecutivă de corecţii. În precedentele şapte şedinţe, indicele a scăzut cu 2,44%.

La ora 10:15, indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era cu 0,3% sub închiderea de luni.

În acelaşi timp, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu 0,14% mai jos decât la finalul sesiunii anterioare.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scăzut în primele minute ale şedinţei de marţi cu 0,3%. BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni emise de doar 17 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea „Internaţionale”. Operaţiunile au cumulat 636.000 de lei (146.000 de euro), valoare cu 17% sub rulajul de la debutul zilei precedente, de 780.000 lei (200.000 euro).

Titlurile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 388.000 de lei, iar preţul a stagnat la 0,5745 lei.

Bursele vest-europene au deschis şedinţa în scădere cu până la 1,1%, după o scurtă vacanţă de patru zile pentru sărbătoarea Paştelui catolic. Pieţele reacţionează, astfel, la datele sub aşteptări despre piaţa muncii din SUA, anunţate la finele săptămânii trecute.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă