5.9 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialBursa a deschis indecis sesiunea de marţi

Bursa a deschis indecis sesiunea de marţi

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis indecis sesiunea de marţi, într-o piaţă în care jucătorii au transferat acţiuni în valoare de numai 217.000 lei, scrie Mediafax.

În jurul orei 10:30, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, erau în stagnare.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scăzut nesemnificativ, cu 0,06%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).

În acelaşi timp, indicele extins BET-BK, care urmăreşte cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), oscila aproape de nivelul de referinţă, iar indicele BET-FI a scăzut cu 0,13%. BET-FI reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi a titlurilor Fondului Proprietatea.

Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au fost suspendate de la tranzacţionare pentru derularea AGA în care se va alege un nou Consiliu de Administraţie şi se vor vota dividendele pe care compania ar urma să le distribuie din profitul de anul trecut. AGA nu s-a întrunit marţi, la prima convocare, deoarece prezenţa la vot a fost de 11,35%, faţă de minimul necesar, de 50%.

Astfel, AGA se va derula miercuri, la a doua convocare.

Acţiunile europene au deschis în creştere uşoară şedinţa de marţi, în contextul rezultatelor financiare raportate de companii precum Cie. Financiere Richemont şi Michelin.

Cele mai citite

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Odiseea Tezaurului României de la Moscova, povestită de Politico

Publicația Politico a prezentat în această dimineață un material dedicat ”Tezaurului de aur al Băncii Naționale a României care a fost trimis la...
Ultima oră
Pe aceeași temă