24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialBursa a cerut Finantelor eliminarea si in 2010 a impozitului pe profit...

Bursa a cerut Finantelor eliminarea si in 2010 a impozitului pe profit obtinut din piata de capital

Bursa de Valori Bucuresti a solicitat Ministerului de Finante sa nu impoziteze nici in 2010 profitul obtinut pe piata de capital, pentru a incuraja in continuare investitorii sa tranzactioneze, a declarat, joi, pentru NewsIn, Stere Farmache, presedintele operatorului de piata.

"Mi se pare ca actualul context de piata nu a fost favorabil, iar scutirea de impozit este un regim care are o aplicabilitate foarte limitata, doar pentru anul 2009", a spus Farmache

Pe de alta parte, baza de impozitare este oricum foarte mica si nu credem ca nivelul de impozitare ar reprezenta o sursa importanta de venit pentru buget. Ar trebui sa fie crescuta baza de impozitare, iar cand vom ajunge la o masa critica, atunci ar putea fi aplicata", a adaugat seful Bursei.

Executivul aprobase in octombrie anul trecut modificarea codului fiscal pentru suspendarea impozitul pe castigurile rezultate din piata de capital aferente anului 2009, in vederea sprijinirii investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB)

In prealabil, ministrul de finante de la acea vreme, Varujan Vosganian, facuse aceasta propunere, in urma discutiilor purtate cu primul ministru, pentru a aduce incredere pe Bursa de la Bucuresti, puternic afectata de criza internationala.

"Dupa ce am evaluat impactul asupra bugetului, am luat decizia de a modifica codul fiscal, suspendand pentru 2009 plata impozitului pe castigurile investitorilor, pentru a spori sentimentul de incredere in piata de valori", spunea anul trecut Vosganian.

Impozitul pentru castigurile realizate in piata de capital a fost suspendat astfel pentru intreg anul 2009, atat pentru investitiile pe termen scurt, cat si pe termen lung. Inainte de aceasta modificare adusa codului fiscal, impozitul pentru castigurile din investitii pe piata de capital este de 16% pentru termen scurt (sub 1 an) si de 1% pentru cele pe teremen lung (peste 1 an).

Cele mai citite

Trafic restricționat în anumite zone din București

Cu ocazia desfășurării mai multor evenimente în Capitală, Brigada Rutieră a anunțat că traficul rutier va fi restricționat în anumite zone. În zilele de sâmbătă...

Alertă în Orientul Mijlociu! Iranul ar putea lansa un atac asupra Israelului în acest weekend

Israelul se pregăteşte pentru un atac direct din partea Iranului în sudul sau nordul ţării în următoarele 24 sau 48 de ore, a declarat...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă