16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBurleanu: Nu există încă un Comitet pentru organizarea Euro 2020 în România

Burleanu: Nu există încă un Comitet pentru organizarea Euro 2020 în România

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, declară că încă nu a fost stabilit comitetul care să se ocupe de organizarea, în România, ale unor meciuri la Euro 2020, cu toate că țara noastră și-a depus deja candidatura. În plus a fost deja înființat Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României, conform Mediafax.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă Mircea Sandu are un rol important în Comitetul de organizare pentru Euro 2020, Burleanu a răspuns: "Eu din ce ştiu, Mircea Sandu este membru în Comitetul Executiv al UEFA şi în alte trei comisii ale UEFA. Nu s-a stabilit un asemenea Comitet de organizare în România. Dacă s-a stabilit şi eu nu ştiu… îmi pare rău. Eu sunt noul preşedinte al FRF. Eu stabilesc comisiile de organizare, eu stabilesc ce persoane vor reprezenta România pe plan extern".

Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României, condus de viceprim-ministrul pentru securitate naţională şi Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost înfiinţat de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern nr.1093 din 11 decembrie 2013. Dosarul candidaturii Bucureştiului a fost transmis, joi, la UEFA.

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, anunţa la 6 martie, într-o conferinţă de presă comună cu actualul şef al FRF, Răzvan Burleanu, că se va implica în proiectul privind candidatura României pentru găzduirea unor partide din cadrul Euro-2020. "Începând de astăzi contractul meu de preşedinte cu federaţia se încheie, urmând ca de mâine, domnul Burleanu să înceapă şi cu contractul activitatea în cadrul FRF. Îi doresc succes lui şi echipei cu care va veni. Eu mă voi canaliza foarte mult pe candidatura de organizare a Campionatului European din 2020, iar la solicitarea preşedinteului şi pe relaţia cu Parlamentul şi Guvernul pentru că sunt prevederi legislative şi e nevoie să batem pe la uşi", afirmat Sandu la 6 martie.

Răzvan Burleanu a subliniat în cadrul conferinţei de presă de luni că proiectul de candidatură pentru Euro-2020 nu este "nici al FRF şi nici al politicienilor care îl susţin". "Acest proiect de candidatură nu este nici al FRF şi nici al politicienilor care îl susţin. Este un proiect naţional pe care trebuie să ni-l asumăm toţi. Eu voi face tot ce îmi stă în putere să reuşim să găzduim aceste meciuri din cadrul Euro-2020. În luna septembrie aşteptăm decizia finală. Din punctul meu de vedere sunt şanse foarte mari (n.r. – ca Bucureştiul să găzduiască meciuri din cadrul Euro-2020). Este o misiune a întregii ţări pe care trebuie să ne-o asumăm", a menţionat Burleanu.

În ceea ce priveşte propunerea lui Mircea Sandu ca membru permanent în cadrul Comitetului Executiv de către Gino Iorgulescu, Burleanu a afirmat că motivul acesteia este relaţia veche de prietenie dintre cei doi foşti coechipieri de la Sportul Studenţesc. "Nu ştiu dacă l-a propus neapărat pe viaţă (n.r. – pe Mircea Sandu în Comitetul Executiv). Subliniez că am o relaţie foarte bună cu Gino Iorgulescu. În acelaşi timp, înţeleg foarte bine argumentele de ordin uman care l-au determinat la momentul respectiv pe domnul Iorgulescu ca în prima şedinţă, insist, în prima şedinţă de Comitet Executiv să propună prezenţa lui Mircea Sandu în cadrul Comitetului Executiv ca o poziţie perpamentă. Spun că înţeleg pentru că ştiu că pe domnii Iorgulescu şi Sandu îi leagă o relaţie veche, au fost colegi, deci sunt lucruri umane pe care nu ai cum să le treci cu vederea. În schimb apreciez foarte mult poziţia domnului Iorgulescu la ultima şedinţă a Comitetului Executiv când vă asigur că nici măcar nu s-a propunţat numele domnului Mircea Sandu", a precizat Burleanu.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă