15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialBulgarii, îngrijorați că nu mai vin turiștii ruși și ucraineni

Bulgarii, îngrijorați că nu mai vin turiștii ruși și ucraineni

Touroperatorii din Bulgaria sunt îngrijoraţi de o posibilă scădere a numărului de turişti ucraineni şi ruşi în această vară, atât din cauza tensiunilor dintre cele două ţări, după anexarea Crimeei de către Rusia, cât şi din motive economice, relatează Novinite, conform Mediafax.

Potrivi publicaţiei bulgăreşti Capital Daily, între motivele economice se află deprecierea grivnei ucrainene, cu 46%, şi a rublei, cu 20%.

Touroperatorii nu au prezentat date oficiale privind reducerea numărului de turişti, dar media este de 10%-12%, iar impactul va fi destul de mare având în vedere că ruşii sunt cei mai numeroşi vizitatori din Bulgaria, iar ucrainenii se află pe poziţia a şasea.

"Piaţa rusă este în aşteptare. Oamenii sunt stresaţi de deprecierea rublei", a declarat Valentin Iosifov, din partea companiei TUI.

Pe de altă parte, în sezonul de ski a avut loc o creştere de 2% a numărului de turişti, în pofida iernii neobişnuit de caldă şi lipsită de zăpadă. Staţiunile de iarnă din Bulgaria au fost vizitate de 1.250.000 de turişti. Dintre aceştia, numărul turcilor a crescut cu 8%, cel al sârbilor a scăzut cu 10%, în timp ce numărul vizitatorilor din Rusia a rămas neschimbat faţă de anul trecut.

Operatorii din sectorul de profil anticipau pentru acest an o creştere semnificativ mai mare, de 30%-40%.

Proprietarul agenţiei Christian Tour din Bucureşti, Cristian Pandel, a declarat la începutul săptămânii, pentru MEDIAFAX, că o parte din turiştii din Rusia renunţă la rezervările făcute la hoteluri de 5 stele din Grecia şi Turcia, pe fondul crizei din Crimeea, iar hotelierii au reacţionat deja şi au scăzut preţurile cu până la 20%. El afirma atunci că se aşteaptă la reacţii similare de la hotelierii din toate pieţele, de la Spania la Cipru, sau la Bulgaria.

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă