13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBulgaria va încheia un acord cu Turcia şi China pentru o linie...

Bulgaria va încheia un acord cu Turcia şi China pentru o linie ferată de mare viteză

Bulgaria va încheia în curând un acord cu Turcia şi China pentru construcţia unei linii ferate de mare viteză, prin care vor putea fi transportate mărfuri chinezeşti până în Uniunea Europeană, transmite Novinite, citată de Mediafax.

Ministrul bulgar al Transporturilor, Alexandr Ţvetkov, a explicat, vineri, la postul naţional de televiziune, că trenurile de mărfuri vor circula cu o viteză maximă de 250 kilometri pe oră.

“Vom semna un acord trilateral cu Turcia şi China, potrivit căruia mărfurile vor fi transportate prin viitorul tunel Bosfor”, a spus Ţvetkov.

El a arătat că tunelul va fi funcţional într-un an şi jumătate şi va permite prima legătură feroviară directă între Asia şi Europa.

Ţvetkov a adăugat că linia ferată de mare viteză între Ankara şi Istanbul este deja în construcţie iar traseul său va include Bulgaria şi alte regiuni ale Europei.

În octombrie, China a invitat Bulgaria să se alăture împreună cu Turcia la proiectul unei linii de mare viteză între Orientul Îndepărtat şi Europa, aşa-numita legătură feroviară China-Europa.

În urma invitaţiei, au avut loc negocieri la Beijing între Ţvetkov şi ministrul chinez al Transporturilor Li Shenglin, ministrul Căilor Ferate, Liu Zhijun, precum şi reprezentanţi ai celor mai mari companii feroviare chineze.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă