21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBulgaria: Recompensa de peste 5.000 de euro pentru dovezi legate de cumpararea...

Bulgaria: Recompensa de peste 5.000 de euro pentru dovezi legate de cumpararea de voturi

Oameni de afaceri bulgari, membri ai Uniunii pentru Initiativa Economica, au anuntat, joi, ca oricine prezinta dovezi despre cumpararea de voturi la alegerile din Bulgaria pentru Parlamentul European va primi o recompensa de pana la 10.000 de leva (5.113 de euro), relateaza site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.
Recompensa a fost anuntata oficial joi in orasul Plovdiv, din sudul tarii, ea fiind asigurata de Uniunea pentru Initiativa Economica, o organizatie nationala de angajatori bulgari.
Suma exacta pe care o persoana ar primi-o depinde de valoarea informatiei, potrivit organizatorilor campaniei. "Semnalele cumpararii de voturi trebuie sustinute prin marturii si dovezi, deoarece acest tip de infractiune este greu de dovedit", a spus Teodor Decev, directorul adjunct al Uniuni, citat de postul de radio Darik.
Trei dintre membrii organizatiei au donat deja fonduri pentru viitoarele recompense destinate sa contribuie la combaterea fraudelor electorale. Originea fondurilor lor a fost inspectata, iar banii furnizati de un alt posibil donor sunt in curs de analizare. Decev a anuntat ca toate partidele politice au oferit bani pentru recompensa, dar Uniunea pentru Intiativa Economica le-a refuzat, pentru ca acest lucru ar insemna un conflict de interese.
Potrivit lui Decev, vor fi mult mai multe semnale privind cumpararea de voturi in timpul alegerilor parlamentare din Bulgaria, desfasurate in iulie, pentru ca mandatele parlamentare din tara prezinta o mai mare forta de atractie decat mandatele in Parlamentul European.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă