7.4 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialBulgaria, Grecia şi Turcia cooperează pentru combaterea imigraţiei

Bulgaria, Grecia şi Turcia cooperează pentru combaterea imigraţiei

Ministerul de Interne de la Sofia a anunţat, luni, că Bulgaria, Grecia şi Turcia au semnat un acord pentru înfiinţarea unui centru de contact comun pentru controlul la graniţă, ca urmare a imigraţiilor din ultima vreme, informează Mediafax.

Centrul va începe să funcţioneze pe teritoriul bulgar la punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo, la graniţa cu Turcia.

Acordul are nevoie de aprobare parlamentară în Grecia şi Turcia pentru a intra în vigoare, în timp ce în Bulgaria are nevoie doar de aprobarea Guvernului.

Centrul ar urma să contribuie la îmbunătăţirea coordonării eforturilor celor trei ţări pentru combaterea imigraţiei, crimei organizate şi terorismului.

“Nu putem face faţă acestor provocări fără să cooperăm unii cu alţii şi fără să facem schimb de informaţii”, a declarat ministrul bulgar de Interne, Rumiana Bacivarova, la ceremonia de semnare a acordului, la Sofia, conform Novinite.com.

Acest sector al graniţei externe a UE este extrem de sensibil pentru presiunea exercitată de imigranţi, a precizat Bacivarova, adăugând că un astfel de acord tripartit este semnat pentru prima dată de Bulgaria, Grecia şi Turcia.

Documentul demonstrează că cele trei ţări sunt hotărâte să ia măsuri împotriva imigraţiei ilegale prin eforturi comune, a declarat şi ministrul de Interne grec, Ioannis Panousis.

“Centrul de contact comun va facilita cooperarea între noi. Prin autorităţile sale de poliţie şi vamale vom face schimb de informaţii în timp real şi vom putea reacţiona în mod adecvat faţă de imigraţia ilegală şi contrabandă”, a declarat, la rândul său, ministrul turc de Interne, Sebahattin Ozturk.

Cele mai citite

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...

Clotilde Armand a renovat pe ascuns un apartament pregătit de retrocedare. Zeci de mii de euro din bugetul primăriei, pentru că s-a spart o...

Un consilier local a descoperit cum primarul Clotilde Armand a renovat apartamentul de sub el, deși există o cerere pe Legea 10 legată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă