19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBukovski a obtinut pasaport rusesc si se pregateste de alegeri

Bukovski a obtinut pasaport rusesc si se pregateste de alegeri

Vladimir Bukovski, fostul disident sovietic refugiat in Marea Britanie si care doreste sa se prezinte in alegerile prezidentiale ruse din 2008, a obtinut pasaport rus vineri si se pregateste sa mearga in Rusia in toamna, dupa cum a declarat el pentru AFP, relateaza Rompres.

'Vechiul meu pasaport a expirat acum 10 ani. Am obtinut unul nou in aceasta dimineata', a precizat prin telefon de la Cambridge fostul disident devenit opozant al presedintelui rus Vladimir Putin.
Vladimir Bukovski a precizat ca intentioneaza ca, la sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie, sa mearga in Rusia, unde nu a mai fost de peste 10 ani, pentru a-si prezenta platforma electorala impreuna cu sustinatorii sai politici.
Fostul disident, autor a numeroase carti in care denunta regimul sovietic, a acceptat in mai a.c. sa-si prezinte candidatura pentru prezidentialele din 2008, dupa ce a fost solicitat de sustinatorii sai care il considera o autoritate morala capabila sa coalizeze opozitia fata de actualul regim al presedintelui Vladimir Putin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă