16.2 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialBuget de avarie รฎn Mangalia

Buget de avarie รฎn Mangalia

Consilierii locali din Mangalia, reuniลฃi, luni, în cadrul unei ลŸedinลฃe extraordinare, au adoptat proiectul de hotฤƒrâre privind bugetul de venituri ลŸi cheltuieli pentru anul financiar 2014. Astfel, bugetul de venituri este estimat la aproximativ 84,4 milioane lei, din care venituri proprii – 53,1 milioane lei, sume defalcate din TVA – 20,5 milioane de lei, subvenลฃii de la bugetul de stat – 332.300 mii lei ลŸi sume primite de la UE/alลฃi donatori, în contul plฤƒลฃilor efectuate ลŸi prefinanลฃฤƒri – 10,4 milioane de lei. La capitolul cheltuieli, fondurile bugetare au fost repartizate astfel: pentru reparaลฃii la strฤƒzi ลŸi trotuare – 5,4 milioane de lei, pentru subvenลฃia la energia termicฤƒ – 4 milioane de lei, pentru salubrizare – aproximativ 3,2 milioane de lei.

Pentru învฤƒลฃฤƒmânt s-au repartizat aproximativ 22,2 milioane de lei, reprezentând cheltuieli de personal, cheltuieli materiale, rambursฤƒri credite, ajutoare ลŸi cheltuieli de capital, respectiv mansardarea ลžcolii Gala Galaction, reparaลฃii la Grฤƒdiniลฃa nr. 3, ลžcoala nr. 2 Liceul Callatis ลŸi Grupul ลžcolar Industrial „Ion Bฤƒnescu”.

Pentru Ordine Publicฤƒ s-au alocat aproximativ 1.4 milioane de lei, iar pentru Sฤƒnฤƒtate – 1,8 milioane de lei. Pentru Culturฤƒ, Culte ลŸi Sport, în bugetul pe 2014 este prevฤƒzutฤƒ suma de 15,3 milioane de lei, aici fiind inclusฤƒ ลŸi suma de aproximativ 2,1 milioane de lei pentru plata unor arierate, pe aceste capitole bugetare.

La Asistenลฃa Socialฤƒ s-au repartizat ลŸapte milioane de lei, banii urmând sฤƒ fie distribuiลฃi pe subcapitole, respectiv asistenลฃi personali, ajutoare pensionari, CreลŸฤƒ, Cantinฤƒ Socialฤƒ, Cฤƒmin de bฤƒtrâni, Locuinลฃe sociale, ajutoare lemne, etc. La capitolul Transporturi s-au alocat 5,7 milioane de lei, iar la Capitolul „Dobânzi” – 2,1 milioane de lei, din care se vor plฤƒti creditele pe care municipalitate le are în prezent la Trezoreria Statului ลŸi BCR.

Conform repartiลฃiilor bugetare pentru anul în curs, ADPP va moderniza un pavilion de pensionari ลŸi va amenaja o nouฤƒ construcลฃie de acest tip, într-un cartier al oraลŸului. De asemenea, Serviciul Administraลฃiei Publice se va ocupa de investiลฃia privind alimentarea cu apฤƒ în cartierul Dobrogea I.

CREANลขE

Datorii vechi

În privinลฃa bugetului pe 2014, primarul Radu Cristian a declarat: „Avem un buget de avarie, din cauza datoriilor mari acumulate înainte de 2012 ลŸi la care încฤƒ mai avem de platฤƒ. În funcลฃie de resursele financiare disponibile, vom urmฤƒri realizarea prioritฤƒลฃilor, cu chibzuinลฃฤƒ ลŸi transparenลฃฤƒ în cheltuirea banului public”.

 

 

Cele mai citite

Joan Laporta, preศ™edintele FC Barcelona, a inaugurat academia de fotbal a grupฤƒrii catalane din Romรขnia

Preศ™edintele clubului spaniol FC Barcelona, Joan Laporta, a inaugurat, marศ›i seara, academia de fotbal a grupฤƒrii catalane รฎn Bucureศ™ti, pe terenul secundar al stadionului...

Romรขn condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare, adus รฎn ศ›arฤƒ din Italia

Un bฤƒrbat dat รฎn urmฤƒrire internaลฃionalฤƒ, dupฤƒ ce a fost condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare pentru trafic de persoane, a...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau รฎn portul Odesa

O rachetฤƒ a ruลŸilor a lovit luni o navฤƒ sub pavilion Palau รฎn portul Odesa, ucigรขnd un cetฤƒลฃean ucrainean ลŸi rฤƒnind cinci cetฤƒลฃeni strฤƒini,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ