11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialBucureştiul sub asediu: Incidente violente între suporteri şi jandarmi în Pantelimon

Bucureştiul sub asediu: Incidente violente între suporteri şi jandarmi în Pantelimon

UPDATE Jandarmeria Capitalei anunţă că suporterii carea i-au atacat pe jandarmi în cartierul Pantelimon erau români, potrivit Mediafax.

Un grup de aproximativ 400 suporteri români, se îndrepta spre zona destinată suporterilor unguri.

Pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri, jandarmii le-au comunicat fanilor români să îşi schimbe traseul, moment în care aceştia au devenit violenţi şi au început să arunce cu pietre, o parte a acestora lovind autoturisme parcate în zonă.

Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă.

Jandarmii, la care s-au alăturat poliţişti, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanşarea altor incidente violente. O parte a suporterilor români au fost reţinuţi, însă nu a fost precizat numărul acestora.

VEZI AICI: Live TEXT România – Ungaria: Calificarea se joacă la Bucureşti, de la ora 21.00. Vezi echipele!

———

Un grup de suporteri unguri, veniţi în Bucureşti pentru meciul de fotbal România-Ungaria, au fost implicaţi într-un conflict violent cu forţele de ordine, în cartierul Pantelimon, jandarmii fiind obligaţi să folosească gaze lacrimogene, potrivit Mediafax.

În zona Bisericii Capra, fanii unguri, în număr de câteva zeci, au aruncat cu pietre în jandarmii care îi însoţeau în drumul spre Arena Naţională.

Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă.

Jandarmii, la care s-au alăturat poliţişti, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanşarea altor incidente violente.

Vinerri după-amiază, jandarmii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene şi în Gara de Nord, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniţi la Bucureşti pentru a asista la meciul România – Ungaria.

Incidente violente în care au fost implicaţi suporteri maghiari au avut loc, tot vineri după-amiază, şi în Centrul Istoric. Suporterii au aruncat cu sticle şi pietre, jandarmii intervenind, şi atunci, cu gaze lacrimogene, pentru evacuarea acestora.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Compania de RCA a statului promisă de un an nu este nici acum înființată

După falimentul Euroins din martie 2023, ASF promitea măsuri mai dure pentru jucătorii din piață și înființarea unei companii românești de stat care să...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă