25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialBucurestiul devine metropola

Bucurestiul devine metropola

Bucurestiul va fi ridicat de la rangul de oras de grad zero la rangul de metropola, potrivit poiectului de Lege pentru Metropola Bucuresti si Regimul Juridic al Capitalei, care se afla in faza de finalizare, a anuntat, miercuri, Prefectura Bucuresti.

Prefectul Capitalei, Ion Tincu, a precizat ca acest proiect de lege urmeaza sa fie finalizat astfel incat sa stipuleze ca Bucurestiul va fi ridicat de la rangul de oras de grad zero la rangul de metropola, ceea ce va permite dezvoltarea unitara a orasului, atat din punct de vedere socio-economic, cat si edilitar. Tincu a explicat ca, "odata cu introducerea prin acte normative a conceptului de metropola, "inexistent in acest moment in legislatia romaneasca, si ridicarea Capitalei la rang de metropola, va deveni posibila", precum si dezvoltarea zonei metropolitane adiacente.

Sursa citata de Mediafax a mai spus ca, la sedinta Colegiului Prefectural al Municipiului Bucuresti, a fost prezentat bilantul activitatii institutiei din acest an, una dintre problemele evidentiate de majoritatea participantilor a fost lipsa sediilor sau desfasurarea activitatii in cladiri cu un grad seismic ridicat. Totodata, au fost prezentate prioritatile pe care institutiile membre ale Colegiului Prefectural le au in vedere pentru 2009, intre acestea fiind inclusa si redimensionarea proiectelor de buget care au fost transmise ministerelor de resort.

Aceasta se bazeaza pe gradul ridicat de colectare a creantelor bugetare anuntat de Directia Finantelor Publice Bucuresti, din acest punct de vedere Bucurestiul ocupand locul doi pe tara, si pe faptul ca autoritatile locale se asteapta ca o parte semnificativa a acestor sume sa se intoarca spre comunitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă