16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBucuresti versus Bayonne, azi, in Challenge Cup la rugby

Bucuresti versus Bayonne, azi, in Challenge Cup la rugby

Dupa replica viguroasa data englezilor de la Bristol saptamana trecuta, cand au pierdut rezonabil cu 3-27, tanara selectionata de rugby a Bucurestiului, formata din cei mai buni jucatori din campionatul intern, cauta prima victorie in grupa A a Challenge Cup (echivalenta Cupei UEFA la fotbal) in meciul din etapa a II-a cu francezii de la Bayonne, programat azi, de la ora 14.00, pe stadionul Ghencea II. Antrenorul echipei Bucurestiului, Marin Mot, crede ca „meciul cu Bayonne va fi mult mai greu decat cel cu Bristol pentru simplul fapt ca francezii au un alt stil de joc, joaca deschis, in viteza si folosesc multe tertipuri pentru a obstructiona. Nu trebuie sa-i lasam sa-si dezvolte viteza pentru ca sunt mai rapizi decat noi”.
Bayonne trece prin momente dificile in campionatul Frantei, unde dupa 11 etape este pe ultimul loc cu doar trei victorii si tocmai a schimbat antrenorul. „Aceste schimbari nu trebuie sa ne bucure pentru ca ele pot determina un reviriment. Alt lot, alta viziune, s-ar putea sa fie mai periculosi”, comenteaza tehnicianul Marin Mot.
Jocul consistent prestat in compania lui Bristol a adus incredere in tabara romana. „N-am avut mentalitatea necesara pentru a face un meci mai curajos cu englezii. Daca evitam greselile de la partida cu Bristol, cred ca putem obtine victoria contra francezilor”, considera capitanul echipei, Valentin Calafeteanu. „Sper ca intrarea pieselor grele, Fercu, Vlaicu si, probabil, Dascalu, toti titulari in nationala Romaniei calificata pentru a sasea oara consecutiv la Cupa Mondiala, sa aduca un plus de agresivitate si luciditate in joc”, declara antrenorul principal, Marin Mot. Managerul tehnic Daniel Mitrea concluzioneaza: „La meciul cu Bristol ne-a lipsit increderea. Tineretea jucatorilor nostri nu le-a permis sa se exprime la adevarata lor valoare. Sper ca meciul cu Bayonne sa fie inceputul unei frumoase aventuri”.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă