7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialBucureşti: Peste 1.000 de persoane, la manifestaţie pentru restaurarea monarhiei

Bucureşti: Peste 1.000 de persoane, la manifestaţie pentru restaurarea monarhiei

Peste o mie de persoane, de toate vârstele, au participat, duminică, în Capitală, la un marş pentru restaurarea monarhiei, scandând “Maiestate noi te vrem la Palatul Cotroceni” şi “Monarhia salvează România”.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Charles de Gaulle duminică după-amiază, printre ei regăsindu-se familii cu copii mici, tineri şi persoane în vârstă. Totodată, potrivit organizatorilor, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), pe lângă bucureşteni, au fost prezenţi şi oameni veniţi din alte oraşe, ca Alba Iulia, Cluj, Constanţa, Galaţi şi Ploieşti, transmite Mediafax.

Participanţi la marş au venit cu steaguri regale, fotografi cu Regele Mihai şi buchete de flori, precum si cu două pancarde de mari dimensiuni cu mesajele: “A venit vremea dreptăţii. E vremea regalităţii” şi “Să redăm naţiunii române dreptul de a-şi alege liber forma de guvernământ, să anunţăm începutul sfârşitului republicii toxice impusă de tancurile sovietice în 1947 şi condusă azi de politicieni corupţi”.

Ei au pornit în marş spre Arcul de Triumf scandând: “Regele şi patria”, “Regele Mihai”, “Nu îngropaţi prin lege, dreptul de a alege”, “Avem nevoie de regat, republica ne-a sufocat”, “Maiestate noi te vrem la Palatul Cotroceni” şi “Monarhia salvează România”.

“Am venit să-l schimbăm pe preşedinte şi să-l punem pe rege”, a spus o fetiţă care participa la marş, pe trotinetă, cu familia. Un muncitor în salopetă roşie, care a ajuns pe bulevard în timp ce manifestanţii treceau scandând, a început să strige la rândul lui: “Doamne ajută să vină regele! Muncim ca proştii pentru hoţi. Ajunge cu hoţia, să vină monarhia!”.

De la Arcul de Triumf, manifestanţii au continuat marşul pe Bulevardul Kiseleff către Piaţa Victoriei, oprindu-se în Piaţa Regelui, unde au depus flori la bustul Regelui Mihai.

Marşul s-a desfăşurat apoi pe Calea Victoriei până în Piaţa Revoluţiei, participanţii adunându-se la final în jurul statuii ecvestre a Regelui Carol I.

Pe parcursul manifestării nu au fost incidente, ordinea fiind asigurată de jandarmi, iar circulaţia auto s-a desfăşurat restricţionat sub supravegherea poliţiştilor rutieri.

Cele mai citite

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...

După avanpremiera de la Paris, comedia „2020″ va fi lansată în România

Din 15 martie 2024, în cinematografele din România se lansează filmul „2020", în regia lui Bobby Bărbăcioru, film care a avut o premieră de...
Ultima oră
Pe aceeași temă