3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021
AcasăSpecialBucurești: Ministrul Transporturilor anunță începerea licitației pentru extinderea magistralei 5 de metrou...

București: Ministrul Transporturilor anunță începerea licitației pentru extinderea magistralei 5 de metrou pe secţiunea Eroilor-Iancului

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat, duminică, că ministerul va demara, până la începutul lui noiembrie, licitaţia pentru extinderea magistralei 5 de metrou pe secţiunea Eroilor-Iancului, relatează news.ro. Cel mai probabil, lucrările vor fi finalizate în 2021. 

Lucrările la primul tronson al magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei – Eroilor, sunt în prezent în stadiu avansat, iar termenul de finalizare este jumătatea anului viitor, a declarat săptămâna aceasta directorul tehnic al Metorex, Ionel Oprea.

"Vom demara până la începutul lunii noiembrie procedura de licitaţie pentru proiectare secţiunii a doua a magistralei 5 de metrou. Vorbim de Eroilor – Piaţa Iancului. Această procedură va dura şase luni – nouă luni, apoi licitaţia propriu-zisă. Apoi va veni perioada de proiectare, iar apoi va fi perioada de construcţie de 36 de luni", a spus Buşe.

Potrivti termenelor înaintate de către ministru, luicrările la al doilea tronson al magistralei 5 ar putea fi finalizate în circa cinci ani.

"Este foarte probabil ca în 2021 să avem  nu numai magistrala 6, ci şi magistrala 5 extinsă. Lucrările la magistrala 5 extinsă ar putea începe în 2019. Estimăm că doi ani ar dura parta aceasta de licitaţii şi proiectare", a mai spus ministrul.

Joi, magistrala 6 de metrou, dintre Capitală şi aeroportul Otopeni, a trecut  de o nouă etapă, după ce consilierii generali ai municipiului Bucureşti au votat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni – 1 Mai.

Proiectul, estimat la un miliard de euro şi care va fi finanţat din fonduri europene, ar urma să fie finalizat în 2021. Linia 6 de metrou va avea 12 staţii şi o lungime de 14 kilometri.

[viewscnt]

Cele mai citite

VIDEO Eric Zemmour, candidatul de extremă-dreapta la președinția Franței, a fost atacat

Candidatul de extremă dreapta la președinția Franței, Eric Zemmour, a fost atacat la primul său miting de campanie. Imaginile cu violențele dintre susținători și...

Moș Nicolae din Plenița aduce Halloween-ul

Moș Nicolae a cheltuit cu vreo 30% mai mult decât anul trecut. Plătind la casă pentru îndestularea traistei moșului, părinții și-au adus aminte de vorbele fostului premier demis: “românii simt prosperitatea.”
Ultima oră
Pe aceeași temă