19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBucureşti. Ce sectoare stau cel mai prost la deszăpezire

Bucureşti. Ce sectoare stau cel mai prost la deszăpezire

După ninsoarea abundentă de ieri, firmele de deszăpezire din Capitală au făcut faţă cu greu cantităţilor imense de zăpadă depuse pe străzi. Cel mai slab s-a acţionat în sectoarele 2, 5 şi 6. Dacă în primele două sectoare au acţionat cele mai puţine utilaje, în ultimul a fost trimis cel mai mare număr de maşini de deszăpezire, dar fără prea mult succes.

Problemele cele mai mare la deszăpezirea de azi-noapte au fost în sectoarele codaşe de obicei, 5 şi 6, unde au mai fost semnalate dificultăţi şi în zilele trecute. Sectorul 2 s-a aflat şi el pe lista codaşelor, după cum reiese din bilanţul întocmit în această dimineaţă la comandamentul de la Primăria Capitalei.

Primarul Oprescu a cerut Corpului de Control din cadrul municipalităţii să monitorizeze permanent intervenţia operatorilor de deszăpezire şi, în cazul în care aceştia nu-şi vor îndeplini îndatoririle, să fie date sancţiuni.

Deşi ninsoarea a încetat în cursul nopţii, firmele de deszăpezire nu au reuşit să cureţe integral toate marile artere în termen de patru ore de la oprirea precipitaţiilor, aşa cum ar fi trebuit. Deszăpezirea străzilor importante, incluse în urgenţa 1, continuă şi în cursul zilei de azi. Edilii au cerut firmelor să acţioneze în baterii de mai multe utilaje şi să asigure cu prioritate accesul în unităţile de interes public: spitale, şcoli, cămine etc.

Străduţele, la a doua tentativă de deszăzpezire

Tot în cursul zilei de azi, operatorii ar trebui să se ocupe şi de străduţele dintre blocuri. Pe acestea încă nu se încheiase aşa cum trebuie deszăpezirea nici la mai mult de o săptămâna de la viscolul precedent.

Firmele de salubritate vor fi ajutate de cele care se ocupă de ridicarea maşinilor şi care vor lua temporar maşinile parcate pe prima bandă a străzilor principale şi care îngreunează manevrele de deszăpezire.

Utilajele de la Romprest, din sectorul 1, au fost trimise să intervină pe drumul spre aeroportul Otopeni, deşi acesta se află în afara oraşului.

Chiar dacă firmele au anunţat că au pregătit un număr mai mare de utilaje, în cursul dimineţii se aflau pe teren doar o parte – 248 în total.  Cele mai multe au acţionat în sectoarele 6 – 61 de utilaje si 3 – 44 de utilaje, în timp ce în sectoarele 2 şi 5 au fost trimise 34, respectiv 19 maşini de îndepărtat zăpada.  Primarul Oprescu a cerut suplimentarea numărului de utilaje, iar pe teren au fost trimişi 800 de operatori manuali.

În sectorul 4, primarul Piedone i-a mobilizat pe locatarii din blocuri să se ocupe de îndepărtarea omătului de lângă imobile şi a promis celor mai harnici o vacanţă la mare, la vară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă