20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBucura-te de plantele verzi si pe timpul iernii

Bucura-te de plantele verzi si pe timpul iernii

Toata vara ne-am bucurat de legume, fructe si ierburi aromatice proaspete.
De acum nu vom mai avea acest privilegiu si va trebuie sa ne multumim cu produse congelate, conservate sau uscate.

 

Ne-am gandit ca este mult mai sanatos si-n avantajul nostru, al consumatorului, daca macar verdeata: mararul, patrunjelul, leustenul, cimbrul, busuiocul si alte mirodenii, am cultiva-o acasa, intr-un ghiveci.

O oala mare, pamant de flori, rasaduri sau cateva seminte, sunt tot ce ai nevoie.

Acest proiect este pentru aceia dintre noi care au nevoie doar de un impuls mic pentru a obtine ceva facut de mana lor in propria casa.

Sa fiti siguri ca nu veti da gres, va rugam sa urmati pasii de mai jos!

1. In primul rand aveti nevoie de un vas mare si adanc… pentru plante.

Trebuie sa va asigurati ca exista cel putin o mica gaura in partea de jos pentru drenaj. Un strat subtire de pietris pe fundul ghiveciului, va asigura un drenaj optim.

De asemenea, o sa aveti nevoie de o tava de plastic sau ceramica. Aceasta trebuie pozitionata sub oala pentru a evita udarea podelei.

2. Ganditi-va la ce va place sa gatiti si nu ar avea un gust perfect fara acea mica planta verde. Cumparati pliculete cu seminte sau rasaduri din magazinele de specialitate sau de la piata.

3. Umpleti oala cu pamant, lasand aproximativ 3 cm pana la marginea ghiveciului. Umeziti-l si amestecati usor pana apa patrunde in tot pamantul.

Faceti o gaura mica si adanca, in care introduceti rasadul sau semintele. Daca vorbim de rasad, atunci acesta trebuie desprins usor din ambalaj, astfel incat radacinile sa nu se rupa.

Dupa ce-l asezati in gaura, acoperiti-l cu pamant si udati-l.

4. Oala asezata pe tava trebuie pozitionata intr-un loc unde sa se poata bucura de lumina soarelui in permanenta.

Pentru a evita inecarea plantutelor, turnati apa direct in tava, astfel acestea vor consuma atat cat au nevoie.

Pentru gatit, se taie frunzele si tulpina din varf.

sursa: www.casamea.ro

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă