10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial"Brose" si "Webasto" au renuntat sa mai investeasca la Arad

“Brose” si “Webasto” au renuntat sa mai investeasca la Arad

Doua companii germane au ales alte amplasamente pentru fabricile pe care doreau sa le deschida la Arad

Producatorul german de subansamble auto "Brose" a renuntat la o investitie de 15 milioane de euro prevazuta pentru deschiderea unei fabrici la Arad. Nemtii au decis sa construiasca fabrica in Slovacia, pentru ca autoritatile locale aradene nu le-au asigurat o suprafata suficienta de teren pentru derularea proiectului. Primaria municipiului Arad a pus la dispozitia companiei germane o suprafata in Zona Industriala Arad Sud, revendicata de fostii proprietari. Autoritatile locale au promovat aceasta zona industriala, desi stiau ca terenul pe care era amplasat parcul era revendicat in instanta de proprietari. Proiectul era definitivat pana la nivelul delimitarii parcelelor, realizarii proiectelor de fabrici, fiind date chiar si nume stradutelor din complex.
O alta firma germana producatoare de componente auto, "Webasto", care intentiona sa investeasca pe acelasi amplasament, a decis sa realizeze proiectul intr-o localitate apropiata de Arad, la Zimandu Nou, unde a cumparat in urma cu doua luni cinci hectare de teren. Pe noul amplasament, "Webasto" va investi, intr-o prima faza, zece milioane euro.
"Brose" si "Webasto" au negociat anul trecut cu Primaria Arad un proiect de circa 40 milioane de euro in Zona Industriala Arad Sud.
Cele doua firme si-au propus sa achizitioneze un teren de peste 50 hectare in vederea construirii unei fabrici pentru productia de sisteme de inchidere pentru geamuri (Brose) si parasolare auto (Webasto), dar si pentru dezvoltarea unui departament de cercetare-dezvoltare.

Afaceri
"Brose" este unul dintre principalii producatori mondiali de sisteme pentru usi, ferestre si scaune pentru autovehicule.
Compania furnizeaza produse pentru marci ca Audi, BMW, Chrysler, Citroen, DAF/Leyland, Fiat, Ford, General Motors, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Mercedes Benz, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls Royce, Skoda, Toyota, Volvo, Volkswagen.
"Webasto" este unul dintre cei mai mari producatori de trape glisante si incalzitoare stationare de pe plan mondial.
Pe langa cele trei uzine de productie din Germania, compania detine fabrici in diverse tari din Europa si din afara continentului, printre care Marea Britanie, Olanda, Italia, Turcia, Japonia, Coreea si SUA.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă