27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024

Breviar

Greva foamei pentru o functie
Medicii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani au fost solicitati de catre directorul Directiei Judetene pentru Cultura Botosani, Dana Pietraru, sa supravegheze starea de sanatate a unui angajat din institutie, care a intrat in greva foamei. Alexandru Sandu lucreaza in cadrul Serviciului de Patrimoniu – monumente vechi si a apelat la acest gest dupa ce i s-a propus de catre conducerea directiei pensionarea, pentru ca postul pe care se afla momentan urmeaza sa fie scos la concurs. Acesta a intrat in greva foamei fiind convins ca postul pe care il ocupa in prezent este ravnit de actualul director Dana Pietraru, care va trebui sa elibereze la randul ei functia de director ca urmare a numirii noului director pe acest post. Totusi, actualul director Dana Pietraru sustine ca nu are in vedere postul pe care Sandu il ocupa si doar i-a sugerat eliberarea prin pensionare, avand in vedere dispozitiile de la Minister.

Parasutisti germani in Garnizoana Braila
Incepand de astazi, 4 iulie, pana pe 16 iulie 2005, Garnizoana Braila gazduieste 12 militari germani din cadrul Batalionului 373 Parasutisti. Militarii vin in orasul Braila in cadrul acordului dintre Romania si Germania, privind ingrijirea monumentelor si mormintelor de razboi. Se va constitui o tabara de munca romano-germana, la care vor participa si 12 militari braileni din structura Brigazii 10 Geniu, respectiv Batalionul 72 Poduri.

Drama la Ivesti
In seara zilei de 30 iunie, in apropierea Barladului s-a produs o adevarata tragedie. Dupa o discutie in contradictoriu cu sotia sa, Simona P., aflata in Italia, Vasile P., de 36 ani, din comuna Ivesti, tata a 3 copii minori, i-a provocat o plaga prin taiere, in zona gatului, cu un cutit fiului sau P.V., de 12 ani. Minorul a fost internat la Spitalul Municipal Barlad cu diagnosticul de „plaga prin taiere cervicala stanga”. Dupa agresiune Vasile P. a lasat un inscris adresat surorii sale Paraschiva, prin care o ruga sa aiba grija de ceilalti doi copii ai sai. Apoi Vasile P. a plecat catre statia C.F.R. Tutova, unde s-a aruncat in fata trenului personal 6313 MarasestiÐIasi. Echipa deplasata la fata locului a constatat ca victima avea corpul sectionat de la bazin, mecanicul declarand ca barbatul s-a asezat pe una dintre sine cu 20 de metri inainte de impact.

Spanzurat la 14 ani
Sambata, 2 iulie, la Dispensarul uman din comuna Pungesti, judetul Vaslui, a fost adus minorul V.I.I., de 14 ani, domiciliat in satul Stejaru. Acesta prezenta in jurul gatului un sant, ca semn de spanzurare. Cadrele medicale au incercat zadarnic resuscitarea acestuia, dar, din nefericire, minorul a decedat. Din verificarile efectuate s-a constatat ca minorul s-a spanzurat in curtea locuintei parintilor sai, cu ajutorul unei sarme, de un prun. A fost gasit de parinti, care l-au transportat la dispensar.

Facilitatile oferite de stat fac minuni
Pentru aceasta saptamana, in municipiul Vaslui sunt disponibile nu mai putin de 136 de slujbe pentru persoanele cu handicap, din totalul de 159. Aria domeniilor de provenienta a acestor locuri de munca este una destul de larga. Totusi, asa cum era de asteptat, cele mai multe slujbe, 121, sunt disponibile in domeniul confectiilor textile. Persoanele cu handicap mai pot lucra si in agricultura, unde sunt libere 6 slujbe de muncitori necalificati, dar si ca agenti hidrotehnic (doua slujbe), dar si in domeniul constructiilor, unde sunt 4 posturi de zidar, doua de zugrav si doua de dulgheri. De asemenea, o persoana cu handicap s-ar putea angaja ca electrician auto.

Vrancea: 21 de proiecte Sapard
Vrancea ocupa un loc meritoriu la nivelul tarii in ce priveste accesarea fondurilor externe SAPARD. Deja s-a reusit finalizarea a trei proiecte, altele 18 fiind in prezent in derulare. Astfel, 8 societati vrancene au castigat proiecte pentru procesarea si marketingul produselor piscicole. Este vorba despre Avicola Focsani, SC Vincon, SC MTR Enoprod SRL Focsani, SC Odovitis SRL Jaristea, SC Vitisim Cotesti, Comcereal si SC Odobesti Vinex SRL Jaristea. Alte noua proiecte au fost adjudecate unor societati vrancene care au facut exploatatii agricole, unul dintre ele fiind inca nedemarat. Alte trei societati au castigat proiecte care aduc venituri alternative din turism, activitati mestesugaresti si artizanat, unul dintre proiecte – depus de SC Prodecom Vanatori – fiind si reziliat intre timp. Ultimul proiect cu finantare SAPARD a fost castigat de o persoana fizica autorizata care a cerut bani pentru a-si infiinta o melcarie la Vartescoiu, o localitate la cativa kilometri de Focsani. Pentru proiectul sau Ionut Ivanciu a primit de la SAPARD 684,542 milioane de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă