32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024

Breviar

Doua licee Ð demilitarizate
Doua licee militare din sistemul de invatamant al Ministerului Administratiei si Internelor vor fi demilitarizate, a hotarat Guvernul. Este vorba despre liceele „Neagoe Basarab” din Buzau si „Constantin Brancoveanu” din Ploiesti. Acestea vor avea profilul „ordine si securitate publica”, inclus in cadrul filierei vocationale a invatamantului liceal.

Constructiile in zonele protejate, avizate doar de Ministerul Culturii
Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. Potrivit proiectului, lucrarile realizate in zonele construite protejate vor avea nevoie doar de autorizarea Ministerului Culturii, si nu si de cea a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, ca in prezent.

Reabilitarea scolilor satesti: 393 milioane de lei noi
Guvernul a alocat suma de 393 milioane lei noi pentru reabilitarea scolilor rurale. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a precizat ca banii vor fi folositi inclusiv pentru dotarea laboratoarelor scolare. De asemenea, pentru bibliotecile de la sate urmeaza a fi distribuite, pana la finele anului, aproximativ 1,2 milioane de carti.

Lotul olimpic pentru biologie si fizica, antrenat sa faca fata in conditii de stres
In cadrul programului Medicover sustine performanta”, timp de trei zile, componentii loturilor olimpice ale Romaniei la disciplinele biologie si fizica au participat la un program de consiliere psihologica. Pe parcursul celor trei zile tinerii s-au relaxat in drumetii pe munte, si-au imbunatatit atitudinea si increderea in propriile forte si s-au mai detensionat inaintea olimpiadelor. Consilierea oferita de Medicover, care a devenit sponsorul oficial al echipelor de fizica, matematica si biologie, a avut drept tinta cresterea performantelor elevilor in conditii de stres, folosindu-se diverse tehnici, precum facilitarea cunoasterii reciproce intre membrii loturilor, autocunoasterea – astfel ca fiecare sa-si poata valorifica la maximum punctele tari (personalitate, experienta, stil de lucru), cunoasterea unor modalitati de reducere a stresului in conditii de concurs etc. "A fost foarte placut, pentru ca a venit dupa o perioada de pregatire intensiva si ne-a ajutat foarte mult, fiindca sunt convins ca ne vom concentra mai bine”, este de parere Andrei Dinu Ionita, component al lotului international de biologie. "A fost relaxant, avand in vedere ca am fost la munte, dar in acelasi timp interesant, pentru ca am invatat tehnici de destindere, cum sa identificam anumite probleme si sa trecem peste ele atunci cand avem un blocaj”, a adaugat Cristian Proistosescu, membru in lotul olimpic de fizica si castigator al medaliei de argint in 2004. Pentru Cristian va fi ultima participare fiindca in luna septembrie va pleca in Statele Unite si va studia la Princeton, unde a fost admis in urma cu cateva luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă