11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024

Breviar

Un sfert de miliard de pasapoarte de urgenta

Serviciul Judetean de Pasapoarte Botosani incaseaza lunar numai din taxa de urgenta de la populatie in jur de 250 de milioane de lei. Pentru a obtine pasaportul in cel mult trei zile, un botosanean plateste un milion de lei, aceasta insemnand taxa de urgenta si lunar 250 de persoane solicita eliberarea pasaportului in acest termen. Seful serviciului Viorel Gaidur a declarat ca in total lunar se incaseaza la nivelul judetului Botosani numai din emiterea pasapoartelor peste 2,5 miliarde de lei, banii care ajung la bugetul de stat ca venituri incasate. Gaidur a mai afirmat ca anul acesta au fost emise in jur de 27.000 de pasapoarte, in crestere fata de anul trecut cu cel putin doua mii de acte. I.M.

Frigul face victime

Frigul face victime la Suceava, astfel ca, zilele trecute, un barbat fara adapost a ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean, cu ambele picioare degerate. Victima este Aurel I., in varsta de 43 de ani, din municipiul Suceava, acesta fiind internat la sectia Chirurgie a spitalului sucevean, dupa ce a fost diagnosticat cu “cangrena de gradul IV la ambele picioare si etilism acut”. Acesta este un client mai vechi al spitalului sucevean, deoarece, anul trecut, medicii i-au amputat degetele de la piciorul stang, din cauza unei degeraturi. A.S.

Politistii vasluieni au de furca de Anul Nou

Lucratorii Biroului Politiei Rurale Vaslui, impreuna cu agentii posturilor de politie Zapodeni, Stefan cel Mare, Cozmesti, Tanacu, Munteni de Sus si Feresti, au desfasurat o actiune de prevenire si combatere a faptelor antisociale. Cu aceasta ocazie au fost legitimate 68 de persoane, au fost controlate 26 de autovehicule, au fost avertizate opt persoane si au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale, in valoare de 8.640 RON. Agentii postului de politie Munteni de Sus l-au identificat pe Ionut V., de 19 ani, din localitatea Satu Nou, comuna Munteni de Sus, care – fiind sub influenta bauturilor alcoolice – a provocat distrugeri la un bar din localitate. Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de distrugere. Pe raza comunei Cozmesti au fost identificati Petrica G., in varsta de 20 de ani, Gabriel G., de 19 ani, Costel I., de 23 de ani, si Catalin Augustin B., de 18 ani, toti din judetul Botosani, care tulburau ordinea publica prin folosirea de petarde. D.G.

Pui-santinela la Scarlatesti

Ieri, 29 decembrie, la Scarlatesti, prima localitate din judetul Braila unde s-a confirmat virusul gripei aviare, s-au amplasat pui-santinela pentru verificarea existentei virusului.
Dupa efectuarea celor doua dezinfectii si dupa controlul actiunilor de decontaminare cu rezultat negativ, s-a trecut la masura amplasarii puilor-santinela.
Masurile de carantina la nivelul localitatii se vor ridica dupa 10-12 zile, daca nici unul dintre puii-santinela nu prezinta semne clinice de boala sau nu dezvolta anticorpi contra virusului gripei aviare. Dupa Scarlatesti, puii-santinela vor fi amplasati si in celelalte localitati unde s-a confirmat virusul gripei aviare – Dudescu, Bumbacari, Zavoia si Ciocile. G.B.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă