10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Breviar

Rupere de nori la Lupeni

O rupere de nori produsa, luni seara, in municipiul hunedorean Lupeni a blocat circulatia pe DN 66 A si a inundat mai multe gospodarii. Torentele puternice venite de pe versanti au maturat totul in cale, aducand in drum aluviuni, copaci smulsi din radacini si fanul din curtile oamenilor. Debitele paraielor umflate de cantitatea de precipitatii cazuta au fost atat de puternice, incat au smuls mai multe porti si le-au dus pana in drum. Oamenii sustin ca si alta data ploile abundente au mai umflat paraiele, dar niciodata debitele nu au fost atat de mari. Muncitorii de la un gater care functioneaza in Lupeni au fost prinsi de ape in cladire, iar proprietarul acestuia a spus ca apa adunata in curte a avut mai mult de un metru inaltime. Circulatia auto pe DN 66 A, singura cale de acces dinspre oras inspre Uricani, a fost blocata mai bine de o ora, apa de pe carosabil depasind un metru inaltime. De asemenea, torentele au spalat un drum laturalnic, care s-a afundat mai bine de o jumatate de metru, la ora actuala fiind impracticabil. Reprezentantii Primariei au mentionat ca ploaia nu a durat mult, insa debitele paraielor au fost atat de mari, incat apele au iesit cu putere din matca.

Tigari de contrabanda la Vama Nadlac

Politistii de frontiera de la Vama aradeana Nadlac au descoperit un cetatean roman care transporta peste 10.000 de pachete de tigari netimbrate, in valoare de 414 milioane lei vechi, fara a avea documente justificative de provenienta. Marfa a fost descoperita in timpul unui control pe drumul dintre Nadlac si Arad, intr-un autoturism marca Audi, inmatriculat in Italia si condus de Dan V. (24 ani), domiciliat in municipiul Resita.
In urma controlului autoturismului, politistii au descoperit, in portbagajul masinii si pe bancheta din spate, 10.350 pachete de tigari netimbrate marca Europa, pentru care soferul nu poseda acte de provenienta. Dan V. a declarat ca a cumparat tigarile cu 2.000 euro de la o persoana pe care a cunoscut-o intamplator in parcarea statiei „Petrom” de la iesirea din localitatea Nadlac.
Barbatul a mai spus ca intentiona sa valorifice intreaga cantitate de tigari pe piata neagra. Politistii de frontiera au sesizat Serviciul de Investigatii Fiscale, care a dispus confiscarea marfii si aplicarea unei amenzi de 200 milioane lei vechi soferului.

Cinci raniti grav intr-un accident la Arad

Cinci persoane au ajuns, luni seara, la spital, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost lovit frontal de o autoutilitara al carui sofer a adormit la volan. Incidentul rutier a avut loc in localitatea aradeana Capruta, pe DN 7, intre Arad si Deva. Din cauza oboselii acumulate, conducatorul auto al autoutilitarei, incarcate cu apa minerala, Stefan A. (27 ani), din Craiova, a adormit la volan. Masina a intrat pe contrasens si a lovit frontal microbuzul in care se aflau cele cinci persoane, distrugandu-l in intregime. Pentru scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate a fost nevoie de un echipaj de descarcerare. Si soferul microbuzului, Viorel B. (28 ani), din Slobozia, a fost ranit la cap. Cele cinci victime ale accidentului au fost transportate la Spitalul Judetean Arad pentru ingrijiri, iar medicii sustin ca starea lor este stabila. Din cauza accidentului, DN 7 a fost blocat mai bine de o ora, dupa care s-a circulat cu dificultate pe un singur sens, pana dupa miezul noptii, cand traficul a revenit la normal.

Cele mai citite

De ce jocurile educaționale sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copilului?  

Jocurile educaționale sunt importante pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Acestea pot fi instrumente eficiente pentru îmbunătățirea capacităților cognitive, stimularea creativității și dezvoltarea abilităților...

FCU Craiova 1948 s-a despărțit de Marius Croitoru

FCU Craiova 1948 a anunțat rezilierea de comun acord a contractului cu antrenorul Marius Croitoru, care fusese numit la sfârșitul lunii mai 2024. FCU Craiova...

Angelina Jolie, prezentă la premiera filmului Maria, alături de noul iubit

Angelina Jolie a fost recent prezentă la premiera filmului "Maria" în cadrul Festivalului de Film de la Londra, unde a fost însoțită de noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă