19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Primul nou-nascut
In prima zi de Craciun, la Maternitatea Mangalia a venit pe lume un singur copil. Este vorba de o fetita care s-a nascut la ora 13.25. Aceasta este perfect sanatoasa si a cantarit la nastere 3 kg. In Ajunul Craciunului insa, sectia de nou-nascuti a fost ceva mai animata. Aici s-au nascut trei copii, respectiv doi baieti si o fetita. Primii sunt din 23 August si Navodari, iar fetita, din Mangalia. Cadrele medicale ne-au declarat ca nasterile au decurs normal si ca nu s-au inregistrat probleme deosebite. La sectia Urgente Pediatrie in schimb, situatia nu a fost deloc placuta. In ultimele doua zile, inca de la primele ore ale diminetii, zeci de parinti s-au prezentat cu bebelusi sau cu copii de cativa ani ce aveau febra sau probleme respiratorii. Nu au lipsit nici micutii care au avut de suferit din cauza alimentatiei necorespunzatoare.

Dispensar la Conacu
Organizatia „World Vision”, biroul Constanta, a inaugurat primul dispensar medical din satul Conacu, comuna Cobadin. Cei peste 530 de locuitori ai localitatii vor beneficia de asistenta medicala din partea unor cadre specializate. Spatiul, amplasat in apropierea scolii, a fost reabilitat si dotat cu mobilier si geamuri termopan. De asemenea, acesta a fost dotat si cu materialele sanitare necesare. Valoarea totala a investitiei a depasit suma de 30 milioane de lei vechi. Locuitorii din Conacu erau nevoiti sa mearga 16 kilometri pentru a ajunge la unicul dispensar din comuna Cobadin.

Alte acte aditionale in sanatate
La inceputul anului viitor Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta va incheia acte aditionale la contractele deja existente cu furnizorii de servicii medicale. Potrivit declaratiilor reprezentantilor acestei institutii, actele aditionale vor fi incheiate pe o perioada de trei luni, pentru primul trimestru al anului, urmand ca acelasi lucru sa fie facut cu respectivii furnizori la inceperea fiecarui trimestru. De precizat ca in 2006 incheierea actelor aditionale cu furnizorii se va face putin diferit fata de cum s-a facut pana in prezent. Astfel, noile contracte se vor incheia diferit prin negocierea termenilor contractului cu fiecare furnizor in parte. De asemenea, va fi formata o comisie care va negocia cu reprezentantii firmei, fiind luati in considerare mai multi factori, printre care valoarea contractului. Aceasta din urma se va stabili printr-o medie lunara. Reprezentantii furnizorilor de servicii medicale vor trebui sa se prezinte cu documentatia aferenta la sediul CJAS pana la finele anului in curs. Tot din 2006 se vor inaspri controalele pe care Casa de Asigurari le va efectua in randul medicilor de familie, specialistilor, al laboratoarelor si farmaciilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă