20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Cursa nebuneasca pe strazile Iasiului

Urmarire spectaculoasa in a doua seara de Paste pe strazile Iasiului. Mai multe masini ale Politiei au plecat intr-o cursa nebuneasca pentru a prinde un hot de autoturisme. Chiar comandantul inspectoratului iesean, comisarul sef Liviu Zanfirescu, a pornit pe urmele infractorului si a filmat intreaga actiune. Dupa 20 de kilometri, infractorul a fost blocat in trafic si retinut. „Masina furata a fost vazuta in fata unei spalatorii. Microbuzul Politiei a urmarit zona in care a fost semnalat autoturismul furat. Conducatorul auto nu a oprit la semnalul politiei. Am pornit in cursa dupa el”, a precizat comisarul sef Liviu Zanfirescu. Alarma s-a dat la IJP Iasi putin dupa miezul noptii de luni spre marti. Proprietarul masinii a vazut pe fereastra ca un tanar i-a furat autoturismul. Politistii au identificat vehiculul pe o strada de la marginea municipiului Iasi, langa o spalatorie. Hotul nu a raspuns la semnalele agentilor de politie. Echipajul a solicitat intariri si a plecat in urmarirea lui. Comisarul sef Liviu Zanfirescu, care era ofiter de serviciu, a plecat in ajutorul colegilor. Urmarirea a durat aproape jumatate de ora, tanarul de 20 de ani fiind blocat dupa 20 de kilometri intr-un alt cartier al municipiului Iasi.

Trei spanzurati in Saptamana Mare

In Vinerea Mare a sfintelor sarbatori de Pasti o batrana de 65 de ani din comuna vranceana Ruginesti si un tanar de 33 de ani din satul Buda, comuna Corbita, s-au spanzurat. Un alt batran, de 68 de ani, a fost gasit spanzurat intr-o fanarie din spatele locuintei sale din Nereju. Inca un batran, de 70 de ani, a fost gasit decedat in locuinta sa din Dumitresti. Din primele cercetari a rezultat ca victima a consumat alcool impreuna cu fiul sau de 43 de ani, apoi intre cei doi a izbucnit un conflict spontan. Din cauza violentei cu care se manifesta, fiul batranului a ajuns la sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean Vrancea.
Urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de omor calificat.

Bani falsi la vama

Mai multe bancnote false au fost descoperite de politistii de frontiera de la vama Stanca Costesti la finele saptamanii trecute, intr-o masina condusa de un cetatean din Republica Moldova. Politistii au descoperit in autoturismul acestuia, un Ford Courrier, 474 de bacnote de cate o suta de dolari, care insumau nu mai putin de 47.400 de dolari. Banii nu au fost declarati la vama si, in urma cercetarilor, s-a constatat ca bancnotele nu erau autentice. In continuare, verificarile sunt efectuate de lucratorii de la Directia de Investigare a Crimei Organizate si Antidrog. Banii au fost confiscati, iar masina si cele doua persoane care se aflau in ea au fost retinute pentru cercetari.

Gasit mort in albia unui parau

Inca un vrancean a fost gasit inecat in albia unui parau din zona de munte a judetului. Conform Biroului de Presa al IPJ Vrancea, in albia unui parau din satul Pavalari a fost gasit cadavrul lui Neculai S., din comuna Spulber. Cadavrul barbatului nu prezenta urme de violenta, insa cercetarile sunt continuate de politisti. Acesta este cel de-al treilea vrancean gasit mort in apele unui parau, de la inceputul anului 2006.

Icoana facatoare de minuni la Botosani

Crestinii botosaneni au participat, in numar mare, in cea de-a doua zi de Paste la slujba religioasa de la Biserica Sfantul Gheorghe din municipiu. Slujba a fost oficiata de mitropolitul Moldovei si Bucovinei IPS Daniel, iar botosanenii au putut sa se roage la icoana facatoare de minuni ce a fost adusa crestinilor la slujba religioasa ocazionata de ziua Sfantului Gheorghe, care este si patronul spiritual al urbei. Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei a fost invitat sa participe la slujba cu ocazia Zilelor orasului, fiind organizate, in aceasta perioada, atat actiuni de divertisment, culturale, dar si cu tenta religioasa. Dupa slujba, credinciosii au participat la o agapa data in cinstea lor de edilii urbei. Peste doua mii de sarmale au fost pregatite pentru nevoiasi, dat fiind ca, in perioada Sarbatorilor pascale, crestinii au primit si cozonac sau oua rosii.

Jandarmi amenintati

In noaptea de Inviere, in Statiunea Lacu Sarat, jandarmii braileni au avut surpriza neplacuta de a se confrunta cu o situatie tensionata in Tabara Scolara, unde cativa galateni si braileni au intrecut masura paharelor de alcool consumate. Comandantul Jandarmeriei brailene, colonel Vasile Silion ne-a declarat: „Au fost probleme cu tinerii din tabara, in sensul ca au fost recalcitranti cand li s-a cerut sa aiba un comportament decent. Mai mult decat atat, au vorbit urat cu jandarmii si au sarit la bataie. Bineinteles ca acesti indivizi au fost sanctionati contraventional si au primit amenzi si sper ca le va fi invatatura de minte”.

Contrabanda pe Internet

Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Braila i-au depistat pe Nicolae S. si Florin Eduard S., din Braila, care, prin intermediul unui site internet, comercializau CD-uri si DVD-uri contrafacute. In urma efectuarii perchezitiei domiciliare, au fost identificate si ridicate, pentru expertizare, 438 CD-uri si DVD-uri contrafacute si inscriptionate cu filme si muzica. In cauza s-a intocmit dosar penal.

Sinucideri in ziua de Inviere

La sfarsitul acestei saptamani, I. Alexandra Nicoleta, din Braila, a sesizat la Politie ca l-a gasit pe vecinul acesteia, D. Gica (35 de ani), spanzurat intr-o anexa a gospodariei. Sambata, 22 aprilie a.c., agentii de la Postul de Politie Salcia Tudor au fost sesizati de S. Vasile, din aceeasi localitate, despre faptul ca fiul acestuia, S. Viorel (25 de ani), s-a spanzurat in curtea locuintei. Cercetarile efectuate de echipele operative deplasate la fata locului au stabilit ca pe cadavre nu se aflau urme vizibile de violenta.


Tone de vin falsificat la Tecuci

Un barbat din municipiul Tecuci, judetul Galati, este acuzat de politistii din cadrul IPJ Vrancea ca a vrut sa comercializeze 22.000 de litri de vin contrafacut. Politistii vranceni, impreuna cu specialisti din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si comisari din cadrul Garzii Financiare, au efectuat un control la depozitul din comuna Garoafa, judetul Vrancea, al galateanului Paul B. Cu aceasta ocazie, a fost descoperita cantitatea de 22.000 de litri de vin imbuteliat in PET-uri de doi litri, etichetat ca fiind vin de masa alb si rosu. In urma analizelor de laborator, s-a stabilit ca este falsificat si impropriu consumului. Galateanului i-a fost intocmit dosar penal pentru incalcarea Legii viei si vinului, iar politistii continua cercetarile.

Sala Polivalenta din Focsani intra in reparatii

Sala Polivalenta din Focsani ar putea sa intre in renovare in aceasta vara, potrivit vicepresedintelui Agentiei Nationale pentru Sport, Liviu Cepoi. Intr-o intalnire cu prefectul Ion Oprea de saptamana trecuta, Cepoi a spus ca va asigura fonduri de la ANS pentru imbunatatirea confortului termic al salii si iluminarea corespunzatoare a acesteia. „Impresia este ca s-au facut lucruri bune, lucruri care au constat in reabilitarea si modernizarea sediului Clubului Sportiv Unirea – sala de box -, dar mai sunt multe de facut pentru a avea o baza materiala la standarde de calitate, care sa permita atat organizarea unor competitii sportive de anvergura, cat si conditii optime pentru antrenamentul sportivilor”, a spus presei Ion Oprea.

40% din focsaneni, buni contribuabili

Doar 40% din locuitorii municipiului Focsani si-au platit pana acum taxele si impozitele locale aferente anului in curs. Astfel, focsanenii nu s-au grabit sa-si achite datoriile la stat in prima parte a anului, cand municipalitatea a acordat reduceri de 10 procente. Cea mai corecta categorie a populatiei a ramas cea a pensionarilor. In schimb, numai 18% dintre agentii economici si-au platit taxele si impozitele locale. Primaria Focsani inregistreaza insa restante consistente din anii anteriori si intampina mari greutati in recuperarea acestora. Primarul Decebal Bacinschi afirma ca va face publice societatile cu datorii consistente la bugetul local.

Parteneriat cu Delegatia Comisiei Europene

Prefectura Vrancea va semna un protocol de parteneriat in domeniul comunicarii pe teme europene cu Delegatia Comisiei Europene. Documentul va fi semnat de reprezentantii celor doua entitati pe 27 aprilie, la Bucuresti, la hotelul Howard Johnson. „Acest document are valabilitate un an si intra in vigoare de la data semnarii. Protocolul vizeaza o mai buna comunicare si informare a cetatenilor avand in vedere ca data prevazuta pentru aderare este 1 ianuarie 2007.
Planul de actiune al judetului Vrancea in acest sens va fi aliniat la cel al Delegatiei Comisiei Europene”, a declarat prefectul Ion Oprea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă