20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Cadavru incinerat in Vrancea

O casa din comuna vranceana Valea Sarii a fost distrusa in proportie de 70% in urma unui incendiu izbucnit la casa lui Iftimie T. Potrivit politistilor, rudele proprietarului, decedat zilele trecute, au aprins lumanari de veghe si le-au lasat nesupravegheate. Cercetarile sunt continuate de subofiterii si ofiterii de la postul de politie Vidra.

Galatenii ar putea ramane fara apa

Electrica Galati ameninta cu deconectarea punctelor de lucru ale societatii edilitare Apa-Canal, masura care ar face ca galatenii sa ramana fara apa la robinete. Potrivit informatiilor furnizate de directorul Electrica Galati, Iulian Arama, masurile drastice care vor fi aplicate sunt generate de faptul ca Apa-Canal are datorii de peste 43 de miliarde de lei vechi la furnizorul de energie electrica. Pentru recuperarea acestora, conducerea Electrica a intocmit un grafic de esalonare a datoriilor care nu a fost respectat de societatea edilitara. In consecinta, au fost trimise trei preavize, iar din luna decembrie sediul si atelierele Apa-Canal au fost deconectate de la reteaua electrica. In ultimul preaviz a fost specificat faptul ca incepand cu 24 ianuarie va fi intrerupta alimentarea cu energie a statiilor de pompare si repompare, uzinei de apa si altor puncte de lucru, conditii in care locuitorii Galatiului ar putea ramane fara apa potabila.

Un student a talharit o suceveanca intr-un bar

Un student al Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava a fost protagonistul unei talharii care s-a consumat intr-un bar din municipiul resedinta de judet. Victima este D. Anca, in varsta de 25 ani, din municipiul Suceava, care a reclamat la Politie faptul ca, in noaptea de 14/15 ianuarie, in jurul orei 03.00, in timp ce se afla intr-un bar din localitate, persoane necunoscute i-au sustras poseta in care avea mai multe bunuri si o suma de bani. In acest caz, oamenii legii au demarat o ancheta in urma careia a fost gasit autorul furtului, acesta fiind identificat in persoana lui D. Ionut-Georgian, in varsta de 21 ani, din orasul Tandarei, judetul Ialomita, student. Intr-o nota remisa de IPJ Suceava se precizeaza faptul ca bunurile furate au fost recuperate si predate partii vatamate, iar studentul s-a ales cu dosar penal. A.S.

Politia de Proximitate Galati, evaluata
de elvetieni

Incepand de astazi si pana vineri, o echipa de experti elvetieni si specialisti de la IGP se va afla la Galati pentru a evalua activitatea politistilor de proximitate din cadrul IJP Galati in privinta respectarii etapelor 2003-2004 si 2005-2006 ale programului de implementare a Politiei de Proximitate, program realizat in colaborare cu o echipa de specialisti elvetieni coordonata de Peter Schrorer, consilier elvetian in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
Delegatia elvetiana condusa de expertul Georges Chariatte va urmari si modul de implementare la Galati a proiectelor de „Security Marketing”. Evaluarile facute de expertul Peter Schrorer in 2003, 2004 si 2005 au concluzionat ca la IPJ Galati au fost respectate etapele de implementare a politiei de proximitate, inspectoratul galatean fiind intre primele pe tara din acest punct de vedere.

Finantare pentru locuinte la Botosani

Pana la finele anului municipalitatea botosaneana ar putea inchide santierul de constructii ANL din cartierul Bucovina. Primele locuinte din aceasta zona au fost date in folosinta inca de acum doi ani, dar mai sunt in jur de 120 unitati de locuit care trebuie finalizate si predate la cheie chiriasilor.
Potrivit viceprimarului municipiului Botosani, Romulus Eram, Primaria Municipiului Botosani a primit promisiuni ferme din partea Agentiei Nationale de Locuinte Bucuresti ca va asigura fondurile necesare si pentru cea de-a doua etapa din cartierul ANL Bucovina:. „Exista promisiuni la ANL ca vor asigura fondurile pentru derularea etapei a doua din cartierul ANL Bucovina, zona in care avem documentatia realizata”, a declarat Romulus Eram, viceprimarul urbei. In total, in cartierul ANL Bucovina au mai ramas de finalizat in jur de 120 de locuinte si prin aceasta, amplasamentul din punctul de vedere al constructiilor va fi inchis. I.M.

Ucis de ger

Un barbat din judetul Bacau a murit din cauza gerului, cadavrul acestuia fiind gasit pe camp, intre localitatile Costisa, din judetul Neamt, si Buhusi. Postul de Politie Costisa a fost sesizat, in ziua de 20 ianuarie, in jurul orei 08.30, despre faptul ca a fost gasit, pe drumul ce leaga satul Frunzeni, din comuna Costisa, de comuna Blagesti, judetul Bacau, cadavrul inghetat al unui barbat.
Echipa operativa s-a deplasat la fata locului si a constatat ca la aproximativ 150 de metri de ultima casa din satul Frunzeni, pe camp, se afla cadavrul lui
P. Constantin, in varsta de 42 de ani, din orasul Buhusi, judetul Bacau. La examinarea cadavrului, pe suprafata corpului acestuia nu au fost identificate urme vizibile de violenta. Cercetarile sunt continuate de Postul de Politie Costisa.

Patru copii au jefuit casa unui emigrant

Patru pusti cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani au furat zilele trecute 5.000 RON din casa unui barbat plecat la munca in Italia. Potrivit anchetatorilor, furtul a fost anuntat de Ionel C., fratele victimei, care a reclamat ca niste necunoscuti au dat spargerea la locuinta in care nu statea nimeni. In urma verificarilor s-a stabilit ca infractorii sunt patru copii, iar cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale a minorilor.

Incest la Murgeni – Vaslui

Politistii din Murgeni au fost sesizati ca, in seara de 17 ianuarie, Duca P., de 38 de ani, din aceeasi localitate, a intretinut raporturi sexuale cu fiica sa in varsta de 11 ani impotriva vointei acesteia. „I-a luat bautura mintile. Mai facea el si nazbatii, dar nu credeam ca va ajunge pana aici. De la o vreme se pusese pe baut strasnic si cred ca de la asta i s-a tras. Pacat de copii”, a spus vecinul M.N. Duca P. este cunoscut cu antecedente penale, nu are ocupatie, este casatorit, tata a cinci copii minori.
Cel in cauza a fost prezentat in data de 20 ianuarie la Tribunalul Vaslui, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pe durata a 30 de zile, pentru comiterea infractiunilor de viol si incest.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă