20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

In lupta cu SRI

Vineri dimineata, vasluienii au ramas muti de uimire cand l-au vazut pe Dumitru Codreanu, un fost boxer de performanta, facand greva foamei in fata Prefecturii Vaslui. „M-am saturat de amenintari de genul: te termin, te omor, iti crap capul in doua, ai sa sari in aer cu grajd cu tot, te sugrum etc.”, se jaluie vasluianul. Revendicarile lui sunt formulate destul de ciudat: „Solicit emiterea Hotararii 343 din 8.06.1993 si a Ordinului 80 al prefectului, din 31.08.1998, cat si a actelor care au stat la baza emiterii lor; solicit ca-n baza competentelor, sa cereti Judecatoriei Vaslui sa anuleze titlurile de proprietate care s-au facut fraudulos. Solicit sa faceti demersuri pentru eradicarea mafiei si a coruptiei la Vaslui”.

Munitie descoperita in curtea unei biserici

Un muncitor care efectua lucrari in curtea unei biserici penticostale din comuna Tudor Vladimirescu, judetul Galati, a descoperit un depozit cu 50 de grenade din primul razboi mondial. Muncitorul a descoperit o grenada si a alertat la Apelul Unic 112 Politia si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta iar cand pirotehnistii au verificat zona au mai descoperit ingropate in pamant inca 12 proiectile in stare de functionare si 38 de grenade. Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, colonelul Viorel Zaharia, ne-a declarat ca acesta este cel mai mare depozit de munitie din timpul razboiului descoperit pana in prezent la Galati. Proiectilele urmeaza a fi detonate intr-un poligon special amenajat.

Politistii braileni impart daruri

Ieri, in Vinerea Patimilor, politistii de frontiera braileni au initiat actiuni de binefacere si s-au deplasat la Centrul de Plasament nr. 4, situat pe Soseaua Buzaului, unde printr-un gest de generozitate au oferit copiilor produse pascale traditionale. Politistii braileni din cadrul IPJ, ca in fiecare an, le-au oferit cozonaci si oua vopsite copiilor de la Centrul de Plasament nr. 1, situat tot pe Soseaua Buzaului.

Cozonac pentru centenari

Filiala Judeteana Braila a Partidului Conservator a facut donatii la peste 100 de familii din mai multe localitati ale judetului Braila pentru sarbatorile de Pasti si pentru 5 persoane care au depasit varsta de 100 de ani. Actiunea a demarat incepand cu 16 aprilie si continua pana in ziua de Pasti iar brailenii nevoiasi primesc pachete cu produse specifice sarbatorilor religioase din aceasta perioada – cozonac, zahar, ulei, faina, portocale. Presedintele PC Braila, Gheorghe Obreja, ne-a declarat ca la aceasta actiune au participat lideri ai filialelor din localitatile Traian, Silistea, Salcia Tudor, Gradistea, Vadeni, Chiscani, Gropeni, Tichilesti, Visani, Bordei Verde, Mircea Voda precum si membrii ai Biroului Executiv Judetean.

Penitenciarul Mandresti, fara invoiri de Pasti

Atmosfera de mare sarbatoare a crestinatatii ortodoxe se va pogori in acest an si peste detinutii Penitenciarului de maxima siguranta de la Mandresti. Cu ocazia acestor zile de sarbatoare, vor fi oficiate slujbe religioase in incinta Capelei penitenciarului, iar in noaptea de Inviere detinutii vor avea posibilitatea sa vizioneze la televizor slujba religioasa de la Catedrala Patriarhiei Romane. „Din pacate, nici unul dintre acestia nu va avea invoire”, a precizat pentru presa comandantul penitenciarului focsanean, Ionel Celmare. De asemenea, in prima zi de Pasti, Corul bisericesc al Protopopiatului Focsani va sustine, la penitenciar, un concert de muzica religioasa. Pe 25 aprilie, la clubul detinutilor va avea loc un spectacol de poezie si teatru pregatit de un grup de detinuti tineri, la care vor asista doar minorii, detinutii tineri si detinutele.

Deputatul PD de Braila, atent cu cei nevoiasi

Deputatul PD de Braila, Horia Vasioiu, ne-a declarat ca nu a dorit sa se implice in actiuni generale de binefacere ocazionate de Sarbatorile Pascale traditionale. „Sunt braileni cu diverse probleme care vin la cabinet in speranta ca pot obtine un ajutor. M-am gandit ca cel mai bine este mai intai sa le ofer un cadou de Pasti acestor oameni care in mod sigur nu au o situatie financiara de invidiat”, a subliniat Vasioiu.

Prefectul Brailei le-a impartit cozonaci pensionarilor

Prefectul Brailei, Nicolae Mitroi, le-a oferit in Vinerea Mare pensionarilor braileni cozonaci si produse specifice Sarbatorilor pascale. Prefectul s-a intalnit cu acestia la sediul Uniunii Judetene a Pensionarilor, aproximativ doua sute de persoane primind cu aceasta ocazie ajutoare. Prefectul ne-a relatat ca gestul sau nu este cu nimic iesit din comun, iar fiecare dintre braileni ar trebui ca macar in aceasta perioada sa le intinda o mana de ajutor celor aflati in nevoi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă