14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024

Breviar

Poluari accidentale pe Mures si Slanic

Functionarii Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor au anuntat producerea unor poluari accidentale la inceputul saptamanii pe doua rauri care strabat zone cu activitate industriala. Pe raul Mures, in sectiunea Cipau, a fost depasita de 2,2 ori concentratia maxima admisa pentru azotati, din cauza epurarii insuficiente a apelor uzate provenite in principal de la SC Azomures SA si Statia de Epurare Cristesti. Totodata, functionarii Directiei Apelor Siret au informat MMGA ca duminica s-au semnalat irizatii cu produs petrolier pe paraul Slanic, judetul Bacau. Irizatiile provin din malul stang (din panza freatica), de la depozitul apartinand Salinei Targu Ocna. In zona este o formatie de interventie care colecteaza amestecul de saramura si produs petrolier.

Inca trei miliarde de lei pentru sinistrati

Ajutoare in valoare de 3 miliarde de lei a trimis, sub diferite forme, Energy Holding, cel mai important furnizor privat de energie electrica din Romania. In urma vizitei de la Comanesti a presedintelui companiei, Enrique Ferrer, au fost trimisi in zona peste 75.000 litri de apa minerala, 2 tone de conserve si 5.000 de paini. Toate aceste alimente au fost directionate spre localitatile Comanesti, Cosmesti, Tudor Vladimirescu si Namoloasa. Ajutoarele de urgenta au continuat cu alte alimente si bunuri de prima necesitate. Partea substantiala a sumei alocate a fost cheltuita pentru materiale de constructii. Energy Holding a facut, de asemenea, un apel la comunitatea de afaceri si, in mod special, la parteneri, pentru contributii la ajutorarea celor afectati de inundatii.

Scoala din Preluci, ajutata prin proiectul “Nopti de teatru pentru zile mai bune”

Compania Procter & Gamble, impreuna cu Compania de Teatru “DAYA”, al carei presedinte este scriitorul francez Pascal Bruckner, si cu sprijinul MCC si al MEdC au reusit sa sustina scoala din satul Preluci, judetul Bacau, grav afectata de inundatii, sa-si continue activitatea in noul an scolar. Scoala a fost reamenajata si dotata cu calculatoare, de aceste bunuri beneficiind peste 125 de elevi. Fondurile au fost colectate printr-un proiect de teatru intitulat “Nopti de teatru pentru zile mai bune”, sustinut de Compania de Teatru “DAYA”. Mentionam ca, fidela principiului sau de a se implica in viata comunitatii, Compania Procter & Gamble a fost alaturi de localitatile afectate de inundatii, inca din primavara, prin donatii constand in produse folosite la purificarea apei si produse de igienizare – peste 2 tone de detergenti, 1 tona de sampon si 5.000 de scutece Pampers.

Cele mai citite

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă