12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

Conturi pentru ajutorarea sinistratilor

Secretariatul General al Guvernului (SGG) a anuntat ieri deschiderea a trei conturi in care pot fi depusi bani pentru ajutorarea sinistratilor de la Dunare. Conturile deschise la BCR sector 1, Bucuresti, sunt:
– RO65RNCB5010000138390083 LEI;
– RO11RNCB5010000138390085 USD;
– RO38RNCB5010000138390084 EUR.
Totodata, SGG a multumit tuturor cetatenilor si institutiilor care s-au solidarizat pana in acest moment cu persoanele din judetele afectate de inundatii.

Dosare false pentru apartamente ANL la Focsani

In urma unui proiect de hotarare initiat de catre doi consilieri ai CL Focsani, 11 tineri aspiranti la o locuinta din fondul ANL au pierdut acest drept. Aceasta deoarece ancheta demarata pe cont propriu de consilierii locali Mioara Lazar si Mirela Bazna a scos la iveala faptul ca dosarele pentru obtinerea unei astfel de locuinte au fost completate cu acte in fals. “In unele din cele 11 cazuri, persoanele in chestiune nici nu existau. O persoana a renuntat pentru ca si-a cumparat apartament in 2005, alte 3 persoane nu au fost de gasit la domiciliul la care figurau in documentele depuse la dosar, dar nici nu figurau ca locatari. Stanciu Monica nu a fost de gasit pe nicaieri, desi a fost cautata si de Politia Comunitara, iar la o alta adresa figurau cu totul alte persoane”, a spus, in plenul sedintei CL Focsani, Mioara Lazar.
Acuzelor aduse de cei doi consilieri locali le-a raspuns, spre stupefactia audientei, viceprimarul municipiului Focsani, Neagu Nistoroiu: “Au fost analizate dosare si nu nume. Iar locuintele sunt libere din vara anului 2005”. Ca unele dintre dosarele pentru obtinerea unei locuinte ANL contin si documente nereale este grav, insa la fel de grav este si faptul ca de aproape un an Primaria Focsani nu a repartizat aceste locuinte libere altor tineri, care au nevoie de case. Aproape 2000 de tineri au solicitat, in ultimul an, locuinte Primariei Focsani.

Padure taiata de “frica boierului”

65 de proprietari din zona localitatii vrancene Vintileasca au taiat, in numai o luna de zile, la ras, peste 4.000 de metri cubi de lemn, pe o suprafata de 40 de hectare, de frica boierului. S-a ajuns astfel ca cea mai buna padure de molid a Ocolului Silvic Dumitresti sa fie macelarita fara nici o mila. Si asta din cauza faptului ca unii dintre ei au auzit ca un anumit boier din Grecia ar fi revendicat padurea si ar si fi primit-o. “Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) a fost sesizat inca din luna februarie despre taierile din zona, insa nu a facut nimic. Astfel, peste putin timp, cand adevaratii proprietari vor intra in posesia padurilor revendicate, acestia din urma vor constata ca sunt proprietari numai peste o padure de cioate. Dar decat sa ne-o ia boierul, mai bine o valorificam noi”, ne-a declarat C. Gheorghe, unul dintre taietorii de frunte ai padurii din Vintileasca. Situatia defrisarilor masive din localitatea Vintileasca a fost adusa de catre Directia Silvica Focsani si ITRSV la cunostinta Politiei si a Parchetului Vrancea, care au demarat o ancheta.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă