20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Noul sistem de tarifare a spectrului de frecvente

Din aceasta luna, decizia Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei privind sistemul de tarifare pentru utilizarea spectrului de frecvente radioelectrice a intrat in vigoare. Decizia poate fi consultata in Monitorul Oficial nr. 1166/2005. Noua politica de tarifare promoveaza accesul liber la serviciile de telecomunicatii si utilizarea eficienta a spectrului radio. Principalele modificari vizeaza tarifele pentru retele de transport de programe audiovizuale de tip MMDS, tarifele pentru retele publice punct-multipunct pentru transmisii de date, tarifele pentru statiile de televiziune, tarifele pentru linii de radioreleu si tarifele retelelor mobile digitale CDMA 450. „Criteriile care au stat la baza elaborarii acestei decizii au fost tratamentul egal al operatorilor, dar si faptul ca IGCTI si-a propus sa-i stimuleze in utilizarea de noi tehnologii, in beneficiul pietei”, a declarat Catalin Marinescu, presedinte IGCTI.
Pentru retelele de transport al programelor audiovizuale tip MMDS, tariful se calculeaza acum diferentiat, in functie de largimea de banda, in vreme ce pana acum tariful era fix. Tariful pentru retelele publice punct-multipunct in banda de 3.410-3.600 MHz a fost modificat pentru a incuraja utilizarea efectiva a frecventelor si pentru a permite operatorilor sa experimenteze noi tehnologii in aceasta banda. Tarifele pentru acest tip de retea sunt fractionate in interiorul fiecarui judet, astfel incat sa permita operatorilor care nu au resurse pentru o retea nationala sa dezvolte retele cu acoperire regionala.

Selectii pentru 2.265 contracte in Spania

Pana la sfarsitul acestei luni, Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca va organiza trei actiuni de selectie pentru un numar de 2.265 locuri de munca in Spania, a declarat directorul OMFM, Aurel Teodorescu.
A doua selectie va fi facuta de reprezentantii angajatorilor spanioli – Freshuelva, in perioada 23-25 ianuarie, pentru 1.671 contracte in agricultura, pentru femei cu varsta cuprinsa intre 20-40 de ani, durata minima trei luni si un salariu brut de 32,45 euro/zi.
A treia selectie se va desfasura, in perioada 26-27 ianuarie, de organizatiile UPA, COAG, Citricultores si Andriala – cu o oferta de 501 locuri de munca pentru femei de 20-40 de ani. Durata contractului este de 3-6 luni, iar salariul brut – de 32,45 euro/zi.

Atac la conducta in Barcanesti – Prahova

Tentativa unor persoane de a fura produse petroliere cu ajutorul unor instalatii artizanale dintr-o conducta de transport din apropierea localitatii Barcanesti, judetul Prahova, s-a soldat cu poluarea masiva a solului pe o suprafata de 400 metri patrati. Aproape 15 tone de titei s-au scurs pe teren. In incercarea de a remedia avaria, echipele de interventie au intreprins mai multe actiuni. Mai intai au „sectionat” zona prin inchiderea „claviaturii” la Petrosani, apoi au sapat o groapa de pozitie in zona instalatiei artizanale. Aceasta a fost extrasa din conducta de transport in prezenta reprezentantilor Politiei si Jandarmeriei. In final, peste orificiul creat artizanal, de 14 mm, a fost sudat un petic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă