10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Breviar

Aproape 10.000 de romani inscrisi la somaj

La sfarsitul lunii august 2005, rata somajului inregistrat la nivel national a fost de 5,6%, a transmis Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Fata de luna precedenta, cresterea a fost cu 0,1 puncte procentuale, prima luna din acest an in care ANOFM inregistreaza o crestere a ratei somajului fata de luna precedenta.
Numarul total de someri inregistrati corespunzator lunii august a fost de 498.988 persoane, crescand semnificativ, cu 9.680, fata de iulie. Din totalul somerilor inregistrati, 168.569 au fost indemnizati si 330.419 neindemnizati, ponderea acestora fiind de 66,2%.
In Bucuresti rata somajului este de doar 2,7%, cu un numar total de someri inregistrati de 23.598, din care 12.909 femei.

„Dictionar enciclopedic de mediu”

Vineri 23 septembrie, de la ora 11, la Casa de Cultura a orasului Valenii de Munte va avea loc lansarea „Dictionarului Enciclopedic de Mediu”, o opera stiintifica fundamentala realizata de un grup de 72 de specialisti, coordonat de prof. univ. dr. Constantin Parvu. Evenimentul editorial va fi organizat de Regia Autonoma „Monitorul Oficial” si Primaria orasului Valenii de Munte.

Un ãspadasin” de 17 ani, retinut de jandarmi

O patrula de jandarmi din judetul Mures l-a retinut pe 18 septembrie a.c. pe V.K., de 17 ani, care il atacase cu o sabie de 80 de centimetri pe un barbat cunoscut intr-o discoteca din apropierea localitatii Batos. Altercatia a izbucnit in jurul orei 3,00 in incinta discotecii, dar a continuat si la iesire, cand individul s-a folosit de obiectul confectionat artizanal din metal pentru a-si rani victima. Aceasta a incercat sa se apere, dar agresorul a continuat sa loveasca cu pumnul, provocandu-i rani grave, in special in zona fetei. Jandarmii au aplanat conflictul si l-au retinut pe agresor, domiciliat in comuna Batos. Celui in cauza i-au fost intocmite actele premergatoare savarsirii infractiunilor de ãlovire sau alte violente” si ãtentativa de vatamare corporala grava”. Dosarul a fost inaintat pentru continuarea cercetarilor la Parchetul de pe langa Judecatoria Reghin.

Personal dublat la Oficiul pentru Adoptii

Personalul Oficiului Roman pentru Adoptii se va dubla, ajungand la 40 de posturi, cu incepere de la 1 ianuarie 2006, a decis Guvernul. Oficiul pentru Adoptii a solicitat suplimentarea posturilor si crearea unor noi structuri de activitate (la nivel de servicii), in contextul in care una din criticile aduse sistemului de adoptii din Romania, de catre reprezentantii comunitatii internationale, a fost slaba capacitate institutionala.
Cele 20 de posturi din prezent sunt insuficiente pentru o autoritate centrala care trebuie sa coordoneze, sa monitorizeze si sa supravegheze sistemul de adoptie, la nivelul celor 47 de directii generale de asistenta sociala si protectia copilului descentralizate, organizate la nivelul judetelor si in Bucuresti.

Cele mai citite

„Candidatul Perfect” este în cinema!

Filmul "Candidatul perfect", regizat de Alex Coteț, va debuta pe 22 octombrie în cinematografele din România și este unul dintre cele mai așteptate filme...

Cui i se potrivește o cabină de duș cu funcție de cromoterapie?

O zi agitată, stresantă, cu multe task-uri care pare să ne acapareze toată energia sunt cele mai bune motive pentru un duș relaxant...

Ciolacu: Dacă nu împuşcăm preşedinţii, atunci îi facem de râs

Preşedintele PSD a declarat că românii au talentul de a demitiza orice politician Întrebat la emisiunea Morning Glory care este primul lucru pe care îl...
Ultima oră
Pe aceeași temă