27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024

Breviar

Recurs in dosarul „Flota” facut de fostii ministri ai Transporturilor

Fostii ministri ai Transporturilor Aurel Novac si Paul Teodoru, judecati in dosarul „Flota”, au facut recurs, reclamand neclaritatea unor proceduri si necitarea tuturor partilor. Pe de alta parte, ei au cerut ridicarea sechestrului asigurat instituit asupra averii lor. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dat un nou termen in acest dosar in data de 5 decembrie. In luna aprilie a.c., judecatorii instantei supreme au decis ca dosarul privind vanzarea flotei comerciale romanesti sa fie retrimis la Parchetul National Anticoruptie, pentru completarea unor documente de procedura. Decizia a fost luata dupa ce avocatii inculpatilor au reclamat ca rechizitoriul nu a fost semnat de catre procurorul general al PNA, Ioan Amarie, ci de Gheorghe Suhan, adjunctul acestuia.

PNA, in control la radioul public

La sfarsitul saptamanii trecute, procurorii Parchetului National Anticoruptie au inceput verificarile in dosarul informatizarii SRR. Procurorii au efectuat verificari si au ridicat documente de la sediul radioului public. Dosarul informatizarii SRR a fost subiectul unui raport al comisiei parlamentare de control, care a semnalat numeroase nereguli in intocmirea contractelor. Valoarea initiala se ridica la circa 6 milioane de euro. In cele din urma SRR va trebui sa plateasca peste 10 milioane de euro. Conducerea SRR a garantat imprumutul de la banca cu salariile angajatilor pe cativa ani. Ziarul nostru a descoperit in spatele acestui contract implicarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Contractele paguboase au clauze de confidentialitate pe bani publici.

Simona Lungu contesta CSM la Inalta Curte

Fosta judecatoare Simona Lungu a contestat, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, faptul ca nu i-a fost aparata reputatia de catre Consiliul Superior al Magistraturii. ICCJ va dezbate contestatia pe data de 5 decembrie 2005. In noiembrie 2004, CSM a respins cererea judecatoarei Simona Lungu de a-i apara reputatia, in urma concluziilor raportului expertizei criminalistice care a stabilit ca judecatoarea a fost protagonista filmului erotic „Secretele seductiei”, difuzat in Suedia.

Irakieni, cercetati pentru evaziune fiscala

Politistii bucuresteni au inceput urmarirea penala impotriva mai multor cetateni irakieni acuzati de infractiuni de natura economica. Serviciul de Investigare a Fraudelor al Sectorului 6, din Capitala, il cerceteaza pe Salam Zahroon, 26 de ani, pentru evaziune fiscala si neinregistrare in evidenta contabila. Conform surselor judiciare, Zahroon, administrator al firmei Ana-Maria 2002 Com SRL, cu sediul in sectorul 6, a importat din Turcia, in perioada 2002-2003, instalatii sanitare si produse alimentare, in valoare totala de 170.753 dolari. Irakianul a folosit la Autoritatea Vamala facturi subevaluate, achitand astfel taxe vamale mai mici. Ofiteri de investigare a fraudelor din Politia Capitalei au inceput urmarirea penala impotriva altor trei cetateni irakieni, pentru evaziune fiscala si fals intelectual.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă