19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Lesuri stranse de la Vadu Rosca

Autoritatile vrancene declara ca au terminat de adunat animalele moarte din Vadu Rosca. „Este posibil sa mai fie si alte animale in mal”, a declarat Catalin Dragulescu, purtator de cuvant al Prefecturii Vrancea, care a precizat ca, pe masura ce vor fi gasite lesurile, vor fi ridicate in continuare. Actiunea de strangere a animalelor se face sub stricta supraveghere a sefului Agentiei Nationale Sanitar Veterinare. Dupa ce au fost adunate, animalele au fost puse in gropi comune, unde au fost ingropate. De mentionat ca numarul animalelor moarte in inundatiile din Vrancea este de peste 20 de mii de capete. Autoritatile judetene s-au chinuit singure sa stranga lesurile, intrucat localnicii nu au dat nici o mana de ajutor.

Sinistratii diabetici din Bacau, fara insulina

Peste 90 de bolnavi de diabet de pe Valea Muntelui, Comanesti, Targu Ocna si Moinesti, judetul Bacau au ramas fara insulina. Medicamentul a fost ridicat de oameni de la Bacau, dar fiolele de care atarna viata lor au fost luate de ape, odata cu agoniseala lor de-o viata. „Un medic a fost desemnat sa se ocupe de aceasta problema. Zilnic merge in zona sa administreze insulina bolnavilor. Lazile frigorifice cu medicamentul au plecat spre spitalul din Comanesti”, ne-a declarat Dan Stoica, director relatii contractuale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau.

DSP Vaslui are director nou

Directia de Sanatate Publica Vaslui are un nou director, Manuela Gherman, care a fost declarata admisa la concursul organizat ieri de Autoritatea Nationala a Functionarilor Publici. Interesant este faptul ca la primul examen, organizat luna trecuta, desi a fost singura candidata, Manuela Gherman era cat pe ce sa se claseze pe locul doi, dupa ce a intarziat la concurs.

Canabis la frontiera cu Republica Moldova

Lucratorii vamali si politistii de frontiera au descoperit, in urma unui control amanuntit, 30 grame de canabis la Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Rutier. Potrivit informatiilor furnizate de subinspectorul Bogdan Carp, purtator de cuvant al IJPF Galati, la PCTF Galati-Rutier s-au prezentat pentru a intra in tara cinci cetateni moldoveni, toti elevi, avand 18 ani fiecare, cu domiciliile in localitatile Cahul si Chisinau. Continuand cercetarile, a fost stabilit faptul ca drogurile ii apartineau lui Corin G., care le procurase din Republica Moldova.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă