20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Cocaina in jucarii de plus

Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA) din IPJ Galati a inceput urmarirea penala impotriva lui Marius B., din Galati, sub acuzatia de trafic de stupefiante. Conform anchetatorilor, la inceputul saptamanii trecute, lucratorii biroului vamal Galati-Posta au descoperit intr-un colet postal, expediat din Spania de catre Marius B., aproximativ 100 grame de cocaina. Drogurile, ambalate in doi saculeti textili, fusesera ascunse in interiorul a doua jucarii de plus. Marius B. trimisese coletul pe numele sotiei sale. In momentul revenirii in tara, expeditorul cocainei a fost prins. Tribunalul Galati a dispus arestarea preventiva a lui Marius B. pe o perioada de 29 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc.

Turci cautati pentru o evaziune fiscala de 8 miliarde lei

Politia Capitalei incearca sa dea de urma a doi afaceristi turci care au pagubit bugetul statului cu peste opt miliarde de lei vechi. Suma reprezinta valoarea taxelor si a impozitelor neachitate de cei doi pentru mai multe importuri. Conform anchetatorilor, in 2003, Ismet Celikei, 30 de ani, si Akyildiz Mehmet, 20 de ani, ambii cetateni turci, au infiintat firma-fantoma New Parents Group SRL, cu sediul in sectorul 6. In perioada octombrie 2003-martie 2004, cei doi au facut numeroase importuri de biscuiti si masline din Turcia, pe care ulterior le-au comercializat in mai multe angrouri bucurestene.
Toate tranzactiile comerciale au fost facute fara a fi inregistrate in evidentele contabile. In acest fel, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ opt miliarde de lei vechi, reprezentand TVA si impozite neachitate. Anchetatorii nu au reusit sa dea de urma banilor obtinuti din importuri deoarece sumele au fost scoase din banca sub forma de numerar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă