16.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024

Breviar

Barbat ucis de un taur de corida

BISTRITA-NASAUD. Un barbat in varsta de 62 de ani din comuna bistriteana Feldru a fost ucis de un taur de corida din Spania. Primarul comunei, Stefan Sangeorzan, a declarat ca, potrivit relatarilor familiei ramase in tara, evenimentul s-a petrecut in noaptea de marti spre miercuri. Victima, Leon Cute, se afla de un an si patru luni in Spania si locuia impreuna cu fiica lui stabilita la Madrid. Barbatul isi gasise de lucru la o ferma de crestere a taurilor de corida. Miercuri dimineata urma sa se intoarca acasa, insa nu a mai venit. Fiica lui s-a adresat politiei care l-a gasit pe barbat sfasiat de coarnele unui taur care lupta in arene. Potrivit sursei citate, romanul urma sa primeasca drept de sedere legala in Spania abia peste o luna. Din cauza lipsei documentelor legale, cadavrul lui nu va putea fi repatriat decat dupa ce Politia spaniola va incheia ancheta. De altfel, pentru aducerea corpului neinsufletit al victimei in tara este nevoie de aproximativ 10.000 de euro, bani pe care familia nu-i detine si va trebui sa-i stranga cu ajutorul autoritatilor locale.

Trafic de influenta in Valea Jiului

Petrila. Un barbat din orasul Petrila din Valea Jiului este cercetat de Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara pentru trafic de influenta. Barbatul in cauza s-a laudat ca are cunostinte importante la Oficiul Judetean de Pensii si ca poate „aranja” o pensie de boala pentru o persoana din localitate.
In schimbul demersurilor sale, barbatul a pretins si primit de la persoana care dorea pensie de boala 25 de milioane de lei. Initial, pe firul afacerii au intrat politistii din Petrila, care au intocmit actele premergatoare pentru trafic de influenta, iar ulterior dosarul a fost declinat procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunal.

Amenzi pentru munca la negru

CLUJ. Sase companii din orasul clujean Huedin au fost amendate de catre angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) cu suma totala de 175 de milioane de lei. Firmele respective foloseau 11 angajati fara forme legale.
Sanctiunile au fost date in cadrul unei campanii de prevenire a muncii la negru in zona orasului Huedin, organizata la inceputul acestui an, in cadrul careia inspectorii ITM au verificat 60 de firme. In total, inspectorii de munca au descoperit, anul trecut circa 300 de persoane care munceau fara forme legale.

Circulatie auto ingreunata din cauza ninsorilor abundente

SIBIU. Circulatia rutiera pe principalele sosele din judetul Sibiu se desfasura cu dificultate, joi dupa-amiaza, dupa ce a inceput sa ninga abundent. Conducatorii auto aflati in trafic au avut probleme in special pe DN 1, in zona localitatilor Bradu, Cristian si Miercurea Sibiului, unde traficul a fost frecvent blocat. Nervii soferilor au fost pusi la grea incercare mai ales pe tronsonul DN 1 Miercurea Sibiului – Sebes – Alba Iulia, unde s-au format zone cu polei, iar traficul se desfasura pe distante lungi de drum doar in viteza a I-a.
Angajatii societatilor de deszapezire au intervenit pe sosea cu amestec din sare si nisip sau cu solutie de clorura de magneziu, insa efectele acestor interventii nu au fost cele asteptate, in conditiile in care dupa-amiaza a continuat sa ninga abundent.

Alimentare cu apa curenta intr-o comuna din Caras-Severin

PALTINIS. Cei peste 1.000 de locuitori ai comunei Paltinis, judetul Caras-Severin, beneficiaza, incepand de acum, de apa la robinete. Executantul lucrarii de alimentare cu apa a finalizat lucrarile de foraj, dupa care a trecut direct la alimentarea propriu-zisa a gospodariilor.
Problema canalizarii si a apelor uzate a fost rezolvata de fiecare gospodar in parte prin saparea unor bazine de colectare in curti, din care apa se infiltreaza in sol, iar dejectiile si resturile menajere vor fi trase din acestea cu vidanjera. Suma necesara pentru lucrarile de alimentare cu apa a comunei Paltinis s-a ridicat la 350 de milioane lei, iar banii provin in totalitate de la bugetul local.

Instructorii auto independenti raman pe drumuri

TIMISOARA. Meseria de instructor auto independent a fost scoasa, incepand din acest an, din nomenclatorul de meserii, fapt care afecteaza activitatea a 60 de persoane din Timisoara. Asociatia Instructorilor Auto Independenti din oras s-a adresat forurilor competente pentru a le facilita in continuare dreptul de a practica acest serviciu.
Conform Legii 300 din 2004, instructorii auto independenti trebuie sa se afilieze la o scoala de soferi sau sa isi deschida o firma. Persoanele care practica aceasta meserie s-au dus la Autoritatea Rutiera Romana pentru a le elibera autorizatie, dar acolo au aflat ca au ramas in afara legii.
„Ma voi consulta cu un avocat, iar daca este asa, atunci celor care mai au valabila autorizatia, le vom elibera licenta de functionare”, a spus seful ARR.

Cele mai citite

Amendă pentru patronii care nu dau salariul la timp. Pot plăti chiar și 10.000 de lei

Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent o lege care introduce modificări semnificative în Codul muncii, având scopul de a proteja angajații în ceea ce...

Furtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Zeci de milioane de lei fără declarație fiscală, noua metodă de a recicla bani, prin plăți ramburs Vânzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

Lewandowski a ajuns cel mai bun marcator din Europa, la 36 de ani!

La 36 de ani, Robert Lewandowski continuă să impresioneze printr-o formă de excepție, devenind liderul marcatorilor din Europa în acest sezon. Cu un hattrick...
Ultima oră
Pe aceeași temă