20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Criza de medici veterinari la Bacau

Directia Sanitar-Veterinara Bacau duce o criza acuta de personal. „Medicii veterinari care lucreaza in prezent in cadrul DSV nu reusesc sa faca fata volumului de munca impus”, a precizat Sorin Ivanciu, purtator de cuvant al institutiei. „Multi dintre noi lucreaza ore suplimentare pentru a reusi sa finalizeze in timp util raportarile care sunt trimise periodic la centru. Pentru a reusi sa monitorizam in permanenta evolutia situatiei virusului aviar, am mai avea nevoie de cel putin zece angajati”. Posturile sunt momentan blocate din lipsa de fonduri.

Trenul Bucuresti-Chisinau a spulberat un camion

Din cauza neatentiei unui sofer, trenul international 402 Bucuresti-Chisinau a intrat in coliziune cu camionul condus de acesta, spulberandu-l. Accidentul s-a produs putin dupa miezul noptii de miercuri spre joi, in zona Haltei Botarlau, pe segmentul de cale ferata Faurei-Tecuci. Soferul camionului unei societati din Tulcea, ce efectua un transport de cherestea, a ignorat semnalele luminoase la traversarea caii ferate, iar trenul a intrat din plin in camion. In urma impactului foarte puternic camionul si cheresteaua au fost distruse aproape in totalitate, soferul a murit pe loc, iar locomotivei si primelor 6 vagoane le-au fost sparte geamurile, dar din fericire nici mecanicii, nici calatorii nu au patit nimic.
In jurul orei 2.30, trenul si-a reluat cursa spre Chisinau.

19.000 de vaccinuri antigripale la Bacau

In stocul Directiei de Sanatate Publica Bacau se mai gasesc doar 150 de doze de vaccin antigripal. Acestea sunt pastrate pentru administrarea lor in situatiile de urgenta, cum ar fi izbucnirea unei epidemii de gripa. Desi judetul ar mai avea nevoie de inca 19.000 de vaccinuri antigripale, sunt slabe sperante ca ele sa fie primite pentru ca, pana in acest moment, nu a fost diagnosticat nici un caz de gripa. De cand a inceput campania de vaccinare gratuita impotriva gripei, judetul Bacau a primit doar 18.850 de doze de vaccin. Acestea au fost deja administrate persoanelor cu risc inalt de imbolnavire, asistatilor din caminele de batrani si personalului medical din spitale.
Teoretic, campania de vaccinare se poate finaliza la sfarsitul acestei luni. Numai in conditiile in care judetul ar mai primi si stocurile de vaccinuri de care mai are nevoie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă