4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024

Breviar

Stramutatilor din mai multe comune li se vor reconstrui casele

Persoanelor stramutate in urma inundatiilor le vor fi reconstruite casele. Guvernul a alocat suma de 6,9 milioane RON pentru refacerea a 651 de case din comunele unde au loc stramutari – 303 in Gura Vaii (judetul Bacau), 98 de case in Ivesti (Galati), 109 case in Barbulesti (Ialomita), 141 de case in Vulturu Ð sat Vadu Rosca (Vrancea).
“Casele vor fi construite cu materialele deja distribuite, iar banii alocati vor fi utilizati pentru a finanta lucrarile de executie”, a declarat ministrul Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely. Contractarea lucrarilor se va face cu respectarea legislatiei privind achizitiile publice pentru situatii de forta majora. In alta ordine de idei, ministrul a spus ca a prezentat Guvernului mai multe propuneri pentru cazarea celor 400 de familii de sinistrati (1244 persoane) pe timp de iarna. “Exista mai multe solutii pentru cele aproximativ 400 de familii aflate in aceasta situatie. Crucea Rosie poate face o donatie de 140 de case provizorii care pot fi montate in timp foarte scurt”, a spus Borbely.

Educatia copiilor rromi din cinci localitati costa 58.935 euro

Organizatia “Salvati Copiii!” deruleaza, pe parcursul a 13 luni, un proiect in valoare de 58.935 euro, in urma caruia va fi editat un suport de curs pentru educatia multiculturala a copiilor rromi, pe baza evaluarii realizate in cinci localitati cu populatie rroma: Cotlau, jud. Maramures, Balta Arsa, jud. Botosani, Calvini, jud. Buzau, Glina, jud. Ilfov, si Mangalia, jud. Constanta.
In proiect sunt implicate circa 70 de persoane – cadre didactice, sociologi, asistenti sociali, ziaristi, voluntari. Inca o componenta importanta a acestui proiect este si lobby-ul desfasurat pentru Avocatul Poporului. Proiectul intitulat “Respectarea Drepturilor Copiilor Rromi – Mijloc de Evitare a Excluderii Sociale” este finantat de UE, prin Programul Phare – Componenta Democratie, Drepturile Omului, Statul de Drept si Independenta Justitiei, iar partener al Organizatiei “Salvati Copiii!” este Agentia de Dezvoltare Impreuna.

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă