20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Bac picat la contestatie

Un elev din municipiul Vatra Dornei care a contestat o nota obtinuta la bacalaureat a picat examenul in urma recorectarii tezelor. Elevul a contestat nota primita la lucrarea de limba si literatura romana, care era putin peste 5. Numai ca in urma recorectarii tezelor profesorii de la centrul regional de contestatii Iasi i-au reevaluat lucrarea cu nota 3,20. Astfel elevul ghinionist a picat examenul pe care il promovase anterior, insa va mai avea o sansa sa-l promoveze la sesiunea din toamna a bacalaureatului.

S-a spanzurat de frica inundatiilor
In judetul Galati a fost inregistrata o a doua victima a inundatiilor. Este vorba de fapt de o victima indirecta a revarsarilor. Matei Filimon, din satul Poiana, comuna Nicoresti, situata la nord de Tecuci, a hotarat sa-si puna capat zilelor, spanzurand-se de teama inundatiilor.

Sugar mort din neglijenta parintilor

Un bebelus de numai opt luni din judetul Botosani a murit dupa ce a cazut in cap. Potrivit comisarului Cristian Vieru din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, politistii din comuna Dimacheni au fost sesizati de decesul sugarului de catre asistenta dispensarului din comuna. In urma anchetei, mama micutului a declarat ca acesta a cazut de pe pat dupa ce a fost lasat nesupravegheat cateva minute. Rezultatele necropsiei confirma cele declarate prin constatarea de catre medicii legisti a unor leziuni craniocerebrale produse prin cadere. Politistii botosaneni continua cercetarile pentru a depista imprejurarile in care s-a produs accidentul.

Incinerator european

Pana la sfarsitul acestui an vor fi inchise toate incineratoarele de la spitalele orasenesti din judetul Botosani, respectiv spitalele Darabani, Trusesti, Stefanesti si Saveni. Aceasta este una din normele impuse de Uniunea Europeana in perspectiva integrarii tarii noastre. Potrivit unor surse oficiale din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, anul trecut au fost inchise incineratoarele celor sase spitale comunale, urmand ca pana la data de 1 ianuarie 2007, data prognozata pentru aderarea Romaniei intre celelalte state europene, sa se infiinteze un singur incinerator acreditat de Uniunea Europeana. Prin aceasta Directia de Sanatate Publica Botosani, in colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului, va trebui sa acceseze programe cu finantare externa in vederea deschiderii unui incinerator comun de ardere a deseurilor sanitare toxice pentru toate spitalele din judet.

Si la Vaslui a murit un om inecat

In aceste zile cumplite, in care apele revarsate peste satele Moldovei au facut atatea victime, si Vasluiul si-a adus un sinistru obol la tragedia generala, un om fiind gasit inecat. In dimineata zilei de sambata, 16 iulie, in barajul de acumulare Rosiesti a fost gasit cadavrul lui Petru C., 80 de ani, cu domiciliul in comuna Rosiesti. Familia sa a declarat ca pe data de 15 iulie batranul plecase la pescuit la barajul Rosiesti, de unde nu s-a mai intors. Petru C. era cunoscut cu afectiuni medicale. Urmeaza a fi efectuata necropsia in vederea stabilirii cauzei decesului.

Campanie umanitara in Braila

La initiativa presedintelui Organizatiei judetene Braila a PD, deputatul Horia Vasioiu, membrii Birourilor Permanente s-au intrunit vineri in sedinta extraordinara si au hotarat sa declanseze, incepand din data de 16 iulie 2005, o campanie de colectare de ajutoare pentru sinistratii din municipiu si judet. Cele doua birouri, municipal si judetean, au facut un apel la membrii si simpatizantii PD, dar si la orice persoana cu suflet generos sa-i sprijine pe cei aflati in situatie critica. Relatii suplimentare, la tel./fax nr. 0239/636.916.

Liberalii fac colecte

Autoritatile vrancene au solicitat Guvernului sa trimita 13 pompe de evacuare a apei pentru a reusi sa elimine apa care balteste in cantitati mari pe soselele si in localitatile din Vrancea. Vineri, mii de paini, conserve de carne, pateuri si tone de apa au fost distribuite in judet. De altfel, liberalii si democratii vranceni au demarat colecte pentru ajutoare la nivelul judetului. „Nu putem sa stam impasibili la suferintele oamenilor! Vom strange bani, materiale de constructie, haine, mancare, pe care le vom duce persoanelor sinistrate”, a spus deputatul de Vrancea Corneliu Momanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă