22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024

Breviar

Fara curent electric

Societatea Enel Electrica Dobrogea sucursala Constanta intrerupe astazi energia electrica, intre orele 8.00 si 16.00. Masura va fi luata pentru locuitorii constanteni domiciliati in zona Piata Grivitei, pe strazile Sarmisegetuza, Dacia, Jupiter, Bratescu (numerele cu sot), Gheorghe Lazar, Mihaileanu (partial) si in zona Medeea, pe strazile Cumpenei, Medeea, Tautu Eugen, Cercetas Buzatu. Nu vor avea curent electric nici locuitorii din Schitu, de pe strazile Radarului, Sperantei, Viilor, Scolii, Paltinilor, Feroviarilor si Salcamului, precum si cei din localitatile Castelu, Tataru, Baraganu, Topraisar si Faclia. Reprezentantii Enel Electrica Dobrogea precizeaza ca intreruperea furnizarii energiei electrice este necesara pentru efectuarea lucrarilor anuale de reparatii si de intretinere a instalatiilor, retelelor si a punctelor de transformare.

In structurile europene

Portul Constanta a fost desemnat parte a Consiliului de Conducere al European Intermodal Association – EIA, in cadrul Adunarii Generale EIA care a avut loc in data de 24 martie 2006. EIA este singura asociatie europeana pentru transportul intermodal recunoscuta de Uniunea Europeana, si care functioneaza ca organ consultativ pe langa autoritatile UE. Portul Constanta a fost astfel primit alaturi de Portul Rotterdam si Portul Rijeka in organul de conducere al European Intermodal Association.

Aglomeratie la programul Fermierul

Agricultorii constanteni apeleaza din ce in ce mai des la programul Fermierul. Potrivit statisticilor intocmite de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta, pana in prezent au fost depuse proiecte eligibile in valoare de aproximativ trei milioane de euro. Reprezentantii DADR considera ca producatorii agricoli sunt preocupati de programul guvernamental si ca au inteles cum sa redacteze proiectele. Astfel, din numarul total de 800 de cereri primite 70% au fost considerate eligibile, o parte din ele primind deja confirmarea de la bancile comerciale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă