10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Breviar

SRI a lansat „Profil”

Serviciul Roman de Informatii a lansat numarul zece al publicatiei „Profil”. Actuala editie cuprinde studii si analize privind cercetarea in domeniul securitatii nationale, care au rolul de a extinde aria de cunoastere in domeniul securitatii societatii civile.

Amanare in procesul americanilor lui Patriciu

Propunerea procurorilor de arestare preventiva a americanilor din dosarul Rompetrol a fost amanata pentru data de 8 mai. La sedinta de ieri, Tribunalul Bucuresti a constatat ca Phill Stephenson si Richard Colin Hart au fost citati la alte adrese decat cele indicate. Mai precis, cei doi asociati ai lui Dinu Patriciu au fost citati la sediul Rompetrol, si nu la adresele pe care cei doi le-au indicat instantei. La data de 16 februarie, procurorii Parchetului General au cerut arestarea celor doi americani pentru ca, incepand cu luna ianuarie, acestia s-ar fi sustras anchetei, plecand din Romania. In prima instanta, cererea de arestare a fost respinsa, ca apoi, in recurs, sa se decida rejudecarea propunerii, din motive procedurale. Cei doi sunt acuzati de mai multe infractiuni cu caracter economic, printre ele regasindu-se cele de spalare de bani si manipulare a pietei de capital.

Orban, implicat intr-un accident rutier

Presedintele organizatiei PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a fost implicat intr-un accident rutier. Potrivit surselor din Politia Capitalei, Orban, aflat la volanul unui jeep Grand Cherokee, cu numarul de inmatriculare GR-03-CEA, nu a acordat prioritate unui tramvai, care l-a acrosat din spate. Incidentul s-a petrecut in dimineata zilei de 16 aprilie, in jurul orei 11.10. Ludovic Orban, care rula pe Bulevardul Trafic Greu, nu s-a asigurat la un viraj la stanga si a fost acrosat de tramvaiul nr. 11. Din impact, autoturismul de teren al liderului PNL a iesit destul de sifonat, alegandu-se cu aripile si portierele infundate, precum si cu parbrizul spart. Doi politisti, care intamplator treceau pe acolo, s-au apropiat sa vada daca a fost ranit cineva in urma accidentului.
Teafar si nevatamat, Orban si-a „admirat” pentru cateva minute masina, dupa care a demarat spre sediul Politiei Rutiere. Pentru ca nu s-a asigurat la viraj si nu a acordat prioritate tramvaiului, seful PNL Bucuresti s-a ales cu o amenda de 500.000 de lei vechi.

Noi elicoptere pentru MAI

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) se pregateste sa achizitioneze elicoptere in valoare de 220 de milioane euro. Achizitiile, care vor fi facute prin licitatie publica, vor fi finantate prin credite externe. In acest sens, MAI a elaborat un proiect de act normativ, care este supus dezbaterii publice. In cazul in care proiectul de hotarare de Guvern va fi aprobat, MAI se va ocupa de organizarea procedurilor de achizitie prin licitatie si de incheierea contractelor. Valoarea achizitiilor este de pana la 220 de milioane euro, exclusiv taxele. Achizitionarea aparatelor este determinata de uzura si vechimea celor 12 elicoptere din dotarea MAI. Dintre acestea, doar patru au o vechime in exploatare mai mica de zece ani, iar uzura lor este destul de mare, din cauza utilizarii intensive pentru diferite misiuni.

Cele mai citite

Creșteri record de profit pentru câteva sectoare din România. În top, construcțiile, IT-ul și cercetarea

Ritmul de creştere a variat de la aproa­pe 80% la circa 165% În ultimii cinci ani, 15 sectoare din economia României au înregistrat creșteri semnificative,...

Două persoane din Norvegia au contractat clasa 2 a mpox

Doi pacienți din Norvegia au fost diagnosticați cu virusul mpox, clasa 2, a anunțat marți municipalitatea din Oslo, potrivit Reuters. Norvegia raportează două cazuri de...

SUA sancționează mai multe entități internaționale pentru sprijinul programelor de drone ale Pakistanului și Iranului

Statele Unite au anunţat luni o serie de sancţiuni care vizează aproximativ 20 de entităţi din mai multe ţări din lume şi acuzate că...
Ultima oră
Pe aceeași temă