22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024

Breviar

O romanca si patru spanioli, prinsi in curtea Castelului Bran

O patrula din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov a fost sesizata, in noaptea de 16 spre 17 aprilie a.c., in jurul orei 1,00, de paznicii Muzeului Bran in legatura cu un grup de indivizi care a patruns ilegal in interiorul curtii castelului. La fata locului, jandarmii i-au identificat pe Dana F., domiciliata in municipiul Drobeta Turnu-Severin, jud. Mehedinti, si pe Saiz G., Pablo Alardo P., Raul Diaz P. si Sergio Smart S., toti cetateni spanioli, care escaladasera gardul imprejmuitor al castelului, patrunzand fara drept in incinta acestuia. Cei cinci si-au motivat prezenta prin faptul ca doreau sa vada castelul noaptea, deoarece erau in vacanta si nu aveau prea mult timp la dispozitie.

Noile conditii de iesire din tara

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste tuturor persoanelor interesate faptul ca „noile conditii de iesire din tara nu se substituie conditiilor de intrare prevazute de legislatiile nationale ale statelor vizitate”.
MAE recomanda cu insistenta tuturor cetatenilor romani sa se informeze, inainte de efectuarea calatoriei in strainatate, asupra conditiilor de intrare in statele pe care doresc sa le viziteze, conditii prevazute de legislatiile nationale ale acestor state, care trebuie respectate cu strictete, ele nefiind afectate de noua reglementare romana. Informatiile despre conditiile de intrare in statele membre ale UE, in alte state pentru care nu este necesara obtinerea vizelor, precum si in orice alt stat se obtin de la ambasadele sau consulatele statelor respective in Romania.

Ultimele focare de gripa aviara, inchise pana vineri

Pana vineri urmeaza sa fie inchise ultimele sase focare de gripa aviara din Valea Nucarilor, judetul Tulcea, Dudesti si Florica (comuna Rosiori) din judetul Braila, Deleni din judetul Constanta, Grivita din judetul Ialomita si Pruni (comuna Magurele) din judetul Ilfov. „Au fost examinate 912 probe, dintre care 441 in Laboratorul National de Referinta si 471 in Laboratoarele Sanitar-Veterinare judetene. In probele analizate nu s-a evidentiat prezenta virusului gripei aviare”, anunta reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă