22.9 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024

Breviar

Botosaneni despagubiti cu miliarde

Aproximativ 10,6 miliarde de lei vechi reprezinta valoarea cu care botosanenii au fost despagubiti anul trecut in urma proceselor pe care acestia le-au avut cu statul. Cel mai mult a obtinut SC Termica SA, respectiv 6,2 miliarde de lei, si, potrivit directorului Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, Gheorghe Sorescu, sumele platite de institutia pe care o reprezinta nu sunt foarte mari. In aceasta situatie intra si Louis Dumitru Logigan, care a primit 80.200 RON, Ioan Diaconita, care a intrat in posesia unor despagubiri in valoare de 54.300 RON, si Gabriel Vizitiu, care a incasat 81.000 RON de la Finante anul trecut.

Producatorii de carne acuza Guvernul

Gheorghe Antochi, presedintele celui mai mare producator de carne de pasare din tara, societatea Agricola International Bacau, a acuzat Guvernul ca nu se intereseaza de soarta firmelor care au de suferit din cauza epidemiei de gripa aviara. „Noi asiguram 3.000 de locuri de munca si am realizat o cifra de afaceri de 3000 de miliarde de lei, insa nu ne-a intrebat nimeni prin ce trecem acum”, a spus Antochi. „In Grecia, Guvernul a inventariat toate stocurile de carne care s-au acumulat ca urmare a scaderii consumului din cauza gripei aviare si le-a subventionat partial. In Romania, firmele au pierdut 1253 miliarde numai intre 7 octombrie si 1 decembrie si nu au primit nici macar o amanare a unei rate la birurile existente”.

Inca un infractor, dupa gratii

Dupa ce oamenii legii din Barlad au dispus arestarea minorului Dragos Drosu, cercetat in peste 30 de doasre penale, acum a venit randul unui alt june infractor, de aceasta data din Vaslui. In cazul furturilor comise in perioada 3-11 ianuarie pe raza municipiului Vaslui, in dauna a trei societati comerciale, lucratorii Politiei municipiului Vaslui au identificat principalul suspect in persoana minorului Stefan Ionut P., de 16 ani, din municipiul Vaslui, elev, fara antecedente penale. Prejudiciul cauzat la comiterea infractiunilor este de aproximativ 8.000 RON. A fost luata masura retinerii pe baza de ordonanta pentru 24 ore, Stefan Ionut P. fiind prezentat la Judecatoria Vaslui cu propunerea de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Cladirea Spitalului judetean va fi reparata

Cladirea Spitalului Judetean Mavromati Botosani ar putea fi reabilitata ca urmare a spijinului financiar pe care ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a promis actualului director Ovidiu Mimor. Deputatul liberal Liviu Campanu a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca saptamana aceasta, impreuna cu directorul spitalului, a purtat mai multe discutii cu ministrul Sanatatii, care si-a manifestat disponibilitatea pentru reabilitarea cladirii spitalului, veche de peste 27 de ani. Conducerea spitalului a inaintat si un memoriu la ministerul de resort, solicitand fonduri de peste sase sute de mii de euro atat pentru refacerea cladirii, cat si pentru reabilitarea saloanelor.
Moarte la Galati
Doua persoane au murit si alte doua au fost grav ranite in apropiere de Galati dupa ce masina in care se aflau a fost lovita frontal de un alt autoturism, care a intrat pe contrasens. In urma impactului violent a rezultat decesul a doua persoane, Costin Capota, 57 de ani, si Valerica Vlad, 50 de ani, si ranirea grava a altor doi barbati, Alexandru Ariton, 53 de ani, si Iordache Raileanu, 53 de ani, toti salariati la societatea comerciala Comat SA din Tecuci. Conducatorul autoturismului care a produs accidentul a suferit un traumatism craniocerebral minor. Pentru scoaterea lui Iordache Raileanu din autoturismul avariat a fost nevoie de interventia echipei de descarcerare. Circulatia a fost blocata timp de trei ore, coloana de masini in asteptare depasind 5 km.

Politist demis din dragoste

Adjunctul postului de politie din comuna Roma a fost destituit din functie si din cadrul politiei botosanene. Membrii Consiliului de Onoare din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani au decis vineri destituirea agentului-sef adjunct Adrian Podaru acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora. Tatal a sesizat organele de politie ca fiica sa de 16 ani a intretinut in luna decembrie a anului trecut relatii sexuale cu adjunctul postului de politie din comuna Roma, apropiata comunei Nicseni de unde provenea fata. Politistul a mai fost acuzat si de faptul ca i-ar fi promis fetei un loc de munca in comuna si diferite sume de bani in schimbul relatiilor sexuale cu ea, lucruri neconfirmate insa in urma anchetei. Adjunctul postului de po-litie de la Roma, Adrian Podaru are 37 de ani, este casatorit si are un copil. Dilema judiciara a fost trimisa Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani acesta fiind singurul organism competent pentru efectuarea cercetarilor.

Copil de 1 an ars pe jumatate

Un baietel in varsta de 1 an a ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu arsuri grave, dupa ce s-a oparit cu ceai fierbinte. La internare, baiatul, D.R., prezenta arsuri de gradul doi si trei pe aproximativ 45% din suprafata corpului. Mama copilului a povestit ca accidentul s-a produs pentru ca, intr-un moment de neatentie, baiatul a ajuns la ibricul cu ceai care fierbea pe aragaz, iar lichidul fierbinte a ajuns pe trupul baiatului. Arsurile suferite de micut sunt pe zone intinse, la nivelul capului, al toracelui si pe membre, astfel ca medicii sunt rezervati in privinta starii de sanatate a pacientului.

Galatenii consuma zilnic peste 12 litri de sange

In cursul anului 2005, la Galati a fost inregistrata o crestere sensibila a numarului de donatori de sange. In prezent la Galati exista aproximativ zece mii de donatori, cei mai multi dintre acestia avand varste intre 30 si 40 de ani. In prezent, pentru o donare donatorul primeste un bon alimentar in valoare de 300 de mii de lei vechi, iar dupa cea de-a cincea donare primeste un bon de masa de 600 de mii de lei. Este asteptata o reactie a guvernului la propunerea Institutului National de Hematologie, ca bonurile de masa date donatorilor sa fie transformate in tichete de masa, care sunt mult mai usor de folosit, aceasta putand determina o crestere a numarului de donatori.

Cele mai citite

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă