16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024

Breviar

Romanii se disting in NATO

Armata Statelor Unite cantonata alaturi de ostasii Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iasi a recunoscut meritele soldatilor romani. Patru ieseni au primit „Medalia de merit a Fortelor Terestre SUA” pentru merite deosebite la indeplinirea misiunilor din cadrul Task Force Gun Devil. Militarii recompensati de americani sunt: locotenent-colonelul Vasile Roman, comandantul „Lupilor Negri”, maiorul Lucian Catalin Calfa-Rascanu, capitanul Sergiu Suhan si locotenentul Cristian Ivanescu. Ceremonialul decernarii acestor medalii a avut loc intr-o tabara militara din apropierea Aeroportului Kandahar. Comandantul Fortelor Terestre americane, Bertrand Ges, i-a felicitat personal pe romani pentru prestatia avuta pe toata prezenta in Afganistan. C.D.

Politisti de frontiera braileni sanctionati

In anul 2005, trei ofiteri braileni de la Politia de Frontiera au fost sanctionati disciplinar, doi cu mustrare scrisa, unul cu „diminuarea drepturilor salariale, noua agenti, din care sase cu mustrare scrisa, doi cu diminuarea drepturilor salariale si unul cu „amanarea promovarii in grade profesionale. Totodata s-a efectuat cercetarea prealabila pentru cinci ofiteri, 13 agenti si au fost judecati in consilii de disciplina doi ofiteri si sase salariati civili. G.B.

Criza de procurori la Suceava

Judetul Suceava se afla in criza de procurori, lipsa cadrelor specializate fiind principala problema cu care se confrunta Parchetele sucevene. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, Vasile Pavaleanu, a declarat ca numarul insuficient de procurori ingreuneaza desfasurarea normala a activitatii. Acesta a precizat ca, la nivelul judetului Suceava, exista un deficit de 17 procurori. Spre exemplu, la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava, deficitul este de doi procurori, iar la Parchetul de pe langa Judecatoria Radauti, din cele 8 posturi aflate in schema sunt acoperite doar trei. A.S.

Accident grav pe DN2

Un grav accident s-a consumat pe DN2, in afara municipiului Suceava, in dimineata zilei de luni, 9 ianuarie. Protagonistul este G. Constantin Fanel, in varsta de 24 ani, din comuna Satu Mare, posesor al permisului de conducere pentru categoriile B, C, E din anul 1999. Tanarul conducea autoutilitara marca MAN si, la un moment-dat, la km 431 + 400 m, in afara municipiului Suceava, acesta a surprins si accidentat grav un barbat care circula pe partea carosabila in stare de ebrietate. Victima este C. Ioan, in varsta de 51 ani, din municipiul Suceava, acesta fiind transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, in stare grava. In acest caz, cercetarile continua in vederea stabilirii cu exactitate a circumstantelor in care s-a produs accidentul. A.S.

Politisti de frontiera amenintati cu somajul

Politistii de frontiera botosaneni care nu si-au finalizat studiile ar putea sa-si piarda locul de munca. In aceasta situatie se afla zeci de politisti care risca in orice moment sa fie concediati.
Comandantul Politiei de Frontiera Botosani, Constantin Carcu, a declarat ca acestia au termen pana in iunie sa faca dovada studiilor absolvite, in caz contrar ei fiind amenintati cu somajul. Acesta a mai spus ca in aceasta situatie se afla 30 de sergenti si alti patru ofiteri. Sergentii nu au nici macar liceul absolvit, iar ultimele norme in vigoare nu mai permit mentinerea lor in activitate fara diploma de bacalaureat.
In prezent, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera are aproximativ o mie de angajati. Dintre acestia, doar doua sute sunt ofiteri. I.M.

Cele mai citite

Skoda lansează un SUV electric accesibil, prețul pornind de la 33.000 de euro

Skoda, subsidiară a grupului Volkswagen AG, a prezentat un SUV electric accesibil, modelul Elroq, care va avea un preț de aproximativ 33.000 de euro...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

A bătut doi copii nevinovați. A crezut că aceștia i-au bătut la ușă ca să-l agaseze

Un bărbat din Brad, județul Hunedoara, a fost deranjat de doi copii care i-au bătut la ușă și a decis să le aplice o...
Ultima oră
Pe aceeași temă