21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024

Breviar

Presedintele Basescu,
la FOREN

Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei organizeaza, in perioada 11-15 iunie 2006, Forumul Regional al Energiei FOREN 2006, ce se va desfasura in Neptun-Olimp, sub titlul „Politici si strategii pentru dezvoltarea durabila a energiei”.
La eveniment, ajuns la editia cu numarul opt, participa peste 800 de invitati din Romania si din strainatate, care vor incerca sa identifice solutii la cele mai acute probleme cu care se confrunta enegia si domeniile conexe, precum gazele, petrolul, carbunele si regenerabilele.
La deschiderea forumului au fost invitati presedintele Romaniei, Traian Basescu, ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic, Gheorghe Pogea, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, ambasadorul Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele.

Porturile fluviale, promovate in Germania

Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile Constanta a participat in perioada 30 mai-1 iunie 2006 la Expozitia "TOC 2006 Europe”, organizata in Hamburg, Germania. Pentru atragerea de noi colaboratori, reprezentantii CNACN au promovat vizitatorilor, dar si celorlalti expozanti straini facilitatile acordate celor care tranziteaza canalele navigabile. Astfel, s-au initiat numeroase contacte cu reprezentanti ai altor porturi straine, si in special cu detinatori de marfuri care s-au interesat care ar fi tarifele si conditiile ce trebuie indeplinite pentru a-si transporta marfurile prin intermediul canalelor navigabile. "Prin intermediul mapelor si CD-urilor de prezentare ale CNACN, am incercat sa punem in legatura producatorii straini de echipamente pentru operarea marfurilor cu operatorii privati din porturile administrate de companie (Medgidia, Basarabi, Ovidiu si Luminita)”, a precizat Valentin Zeicu, director general al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile. CNACN a participat intr-un stand comun cu CN Administratia Porturilor Maritime Constanta, printre expozanti numarandu-se si reprezentanti ai North Star Shipping, TTS Group din Romania, precum si ai porturilor din Kaliningrad, Leixoes, Bilbao si Hamburg. Expozitiile TOC au debutat in anul 1976 si sunt organizate de trei ori pe an, separat pe fiecare regiune economica majora (Europa, Asia si America). In prezent, TOC este recunoscut ca locul esential de intalnire a producatorilor de echipamente portuare si prestatorilor de servicii cu operatorii portuari si porturile importante.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă