10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Breviar

Bufonul Aranburu vine in Herastrau

Delegatia Comisiei Europene ii invita pe copiii bucuresteni duminica, la ora 16,00, in parcul Herastrau la concursuri si jocuri. Evenimentul marcheaza patru ani de programe de comunicare dedicate celor mici. Anul acesta, gazda este bufonul Aranburu, personajul animat de pe site-ul www.descoperaeuropa.ro, alaturi de alte personaje de la Radio Itsy Bistsy, cunoscute si iubite de copii. Cei mici sunt invitati la o calatorie in care vor descoperi cele mai interesante lucruri despre Europa, tarile si oamenii ei, lucrurile care ii unesc si care ii fac sa fie impreuna mai puternici. Vor fi concursuri, premii, spectacole, actori si animatori. Astfel „Castelul Descopera Europa”, cunoscut deja celor mici prin intermediul site-ului cu acelasi nume, iese din lumea virtuala.

38 de societati renunta la functionare

Serviciul Autorizare Libera Initiativa sector 4 a intocmit, in primele cinci luni ale acestui an, 38 de referate prin care au fost aprobate cererile agentilor de renuntare la autorizatiile de functionare emise in baza Legii nr. 507/2002. Este vorba de agenti economici care au avut ca forma de organizare P.F. (persoana fizica) si A.F. (asociatie familiala) si ca obiect de activitate: comert cu amanuntul prin standuri si piete, fabricarea de articole de imbracaminte, fabricarea de produse alimentare (bors), activitati ale personalului angajat in gospodarii particulare, transport persoane in regim de taxi etc.

Amenzi pentru vanzarea de lampi electrice

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de 119.850 RON comerciantilor de lampi electrice de uz casnic care nu respectau cerintele legale privind modul de comercializare si etichetare. Inspectorii au verificat la nivel national 691 de agenti economici, dintre care la 520 (75,25 la suta) au fost depistate abateri de la prevederile legale. A fost dispusa oprirea temporara de la comercializare a 205.556 lampi electrice, in valoare de 261.771 RON. Principalele deficiente constatate au vizat lipsa etichetei, lipsa unor elemente din eticheta sau a traducerii lor in limba romana, precum si abateri privind fisa produsului, documentatia care atesta conformitatea, denumirea si adresa importatorului, legalitatea functionarii, afisarea denumirii firmei, afisarea si respectarea orarului de functionare, afisarea in mod vizibil si intr-o forma neechivoca, usor de citit etc.

"Patrula de mediu”

Directia Inspectie Generala Sec-tor 6, prin Serviciul de Ecologie Urbana si Protectie a Mediului, a demarat o colaborare cu Directia Politie Comunitara, vizand realizarea unei patrule pentru protejarea mediului si respectarea normelor de salubrizare. In prima etapa au fost efectuate verificari cu referire la respectarea prevederilor legale privitoare la producatorii de deseuri (persoane fizice sau juridice). Zonele vizate au fost Prelungirea Ghencea, Bd. Timisoara, Valea Oltului, unde au fost identificate depozite spontane de deseuri. De asemenea, pe Bd. Timisoara inspectorii au depistat o colonie de rromi care ocupase abuziv un teren, iar pe alte terenuri din Prelungirea Ghencea au fost depistate depozite necontrolate de materiale folosite in constructii. In perioada urmatoare administratia locala va initia actiuni de indepartare a rromilor, iar in cazul depozitelor de deseuri vor fi identificati proprietarii terenurilor pentru a le aduce la cunostinta obligatiile ce le revin in baza HCGMB 212/2000.

Fondul arboricol, monitorizat in sectorul 6

Deoarece s-a anuntat ca in vara acestui an se vor produce numeroase fenomene meteorologice, la nivelul Primariei sectorului 6 s-au adoptat deja masuri in planul intretinerii vegetatiei arboricole. Administratia Domeniului Public va monitoriza atent starea de declin biologic in care se afla arborii din zonele cu grad sporit de risc, in cazul unei evantuale prabusiri, precum cele din imediata apropiere a unitatilor de invatamant, statii RATB sau langa stalpii de alimentare cu energie electrica pentru mijloacele de transport in comun. „ADP s-a adresat Directiei de Protectie a Mediului si Educatie Eco-Civica din cadrul municipalitatii, solicitand eliberarea avizelor necesare executarii lucrarilor de toaletare a arborilor. Pentru realizarea acestora vor fi contactate societati de profil. "Dorim sa eliminam posibilitatea producerii unor accidente nedorite, cauzate de prabusirea arborilor. De aceea vom monitoriza permanent gradul de declin biologic si vom interveni acolo unde va fi cazul”, a declarat primarul Cristian Poteras.

Clubul Inteleptilor, in excursie la Predeal

Un grup de pensionari, fosti profesori ca meserie, membri ai Clubului Inteleptilor din sectorul 2, va face sambata, 10 iunie, o excursie in statiunea Predeal in cadrul Programului de Responsabilizare Sociala Corporatista. Programul, in valoare de peste 3 miliarde de lei vechi, a fost lansat in urma cu o luna de administratia locala si firma „Niro Group”, in acest interval desfasurandu-se mai multe activitati social-educative cu sprijinul financiar al societatii private. De altfel, acum o luna alti 20 de membri ai Clubului Inteleptilor, de aceasta data actori, au mers in excursie la Sinaia, unde au vizitat castelele Peles si Pelisor. Scopul principal al parteneriatului este facilitarea accesului persoanelor varstnice la viata sociala, impiedicand fenomenul de marginalizare.

10 ani din „Secolul 20”

Fundatia Culturala Secolul 21 marcheaza implinirea a 10 ani de la reluarea aparitiei revistei „Secolul 20/21”, intr-o noua formula, optimizata, printr-o expozitie aniversara intitulata „Colectia acestei decade”, de fapt o instalatie realizata de artistul plastic Geta Bratescu, care va putea fi vizitata incepand de azi, la etajul Librariei Carturesti. Cu aceasta ocazie, vor fi citite mesaje de felicitare.

Cele mai citite

Contestația candidaturii Dianei Şoşoacă la Senat, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Tribunalul București a respins marți, ca neîntemeiată, contestația depusă de Amalia Bellantoni împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile parlamentare. Contestația candidaturii Dianei Şoşoacă la Senat,...

Cash-ul, haina care ține de cald tranzacțiilor

Sunt provocări care au un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, dar și asupra economiei, în general. Nu trebuie să fii expert în finanțe, ca...

C-o Falcă-n cer și una-n lifting

Eurodeputatul Gheorghe Falcă, primar ales și reales al Aradului, care după aceea a luat drumul pribegiei în Parlamentul European, a simțit nevoia unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă