25 C
București
vineri, 19 iulie 2024

Breviar

Un laptop cu procesor la 2 GHz, 1800 lei

Faptul ca laptopul nu mai este un simplu instrument de lucru, ci un un simbol al pozitionarii sociale, face ca pe piata de astfel de produse la mana a doua sa apara echipamente cu performante foarte bune, aproape noi. Astfel, un Pentium IV Dell Latitude cu procesor la 2 GHz, 256 MB RAM, harddisk de 30 GB, DVR-ROM, sunet, modem, retea costa in jur de 1800 lei noi, iar un Pentium III Dell Latitude cu procesor la 1 GHz, 256 MB RAM, disk de 20 GB se vinde cu 1500 lei. Un mult mai modest Pentium III cu procesor la 700 MHz, 128 MB RAM si harddiak de 10 GB costa 1.300 lei.

Compania americana TSA a deschis o divizie software la Iasi

Compania Transaction Systems Architects (TSA), furnizor de servicii si solutii software pentru comertul electronic, a deschis o divizie la Iasi, unde vor lucra in urmatorii ani 200 de angajati. Compania va angaja in acest an aproximativ 50 de programatori, in principal din Romania, pentru crearea de software la Iasi, numarul acestora urmand sa creasca la 200 pana la sfarsitul anului 2007, potrivit responsabilului administrativ al TSA pentru Europa si Orientul Mijlociu, Angela Kretschmer. Divizia de la Iasi va dezvolta aplicatii software pentru ATM-uri si POS-uri. Romania a fost aleasa in locul altor tari din Europa de Est, datorita nivelului scazut al salariilor, politicii favorabile de atragere a investitiilor si apropiatei integrari in UE. Transaction Systems Architects a fost infiintata in anul 1975 si are in prezent peste 1.500 de angajati, in peste 80 de tari. Pentru anul financiar 2005, incheiat in luna septembrie, compania respectiva a raportat venituri de 313 milioane de dolari.

Versiune beta publica pentru Windows Vista

Microsoft a lansat o versiune beta publica a Windows Vista, care este disponibila pentru download publicului larg. Compania a demarat „Customer Preview Program”, o perioada de testare in care producatorul de software spera ca noul sistem de operare sa fie testat de milioane de utilizatori. Microsoft a avertizat insa ca, in continuare, Vista nu este pregatit pentru utilizatorul mediu, si aceasta versiune fiind destinata dezvoltatorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă