20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar


Atentie la vinul de Vrancea!

Doi falsificatori de vinuri au fost prinsi si amendati cu suma de 400 de milioane de lei. Specialistii in oenologie ai Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea au descoperit „podgoreni ” care incalcau flagrant legea viei si vinului. Trei societati comerciale au fost prinse de catre organele de control dupa ce au vandut vin contrafacut. In incercarea de a stopa fenomenul falsificarii vinurilor, directorul DADR, Costica Neata, a mai spus ca este pregatit sa mearga pana la retragerea licentei de fabricatie a viticultorilor falsificatori.

Taxa pe caine la Galati

Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, vrea sa introduca o taxa locala destinata proprietarilor celor peste 3.000 de caini de companie din localitate. Initiativa va fi pusa in dezbaterea Consiliului Local Municipal (CLM) Galati, iar banii vor fi colectati de asociatiile de proprietari si vor fi destinati intretinerii spatiilor publice afectate de nevoile zilnice ale patrupedelor de apartament. Valoarea taxei va fi stabilita in raport de rasa si talia cainelui de companie. Ramane de vazut ce efecte va avea initiativa primarului, in conditiile in care exista deja o alta hotarare a CLM prin care stapanii cainilor de apartament ar trebui sa suporte amenzi mari in cazul in care ies la plimbare cu respectivele animale fara a avea asupra lor o trusa care sa contina un faras, o matura si un saculet pentru adunarea excrementelor si care a ramas in stadiul de bune intentii.

Sensuri unice in Suceava

Primaria a comandat un studiu de circulatie cu privire la directiile de legatura a drumurilor nationale care trec prin municipiul Suceava si a strazilor adiacente. Studiul urmeaza a fi analizat de conducerea Primariei si de comisiile de urbanism si de servicii din Consiliul Local Suceava. Primarul Ion Lungu a precizat ca a purtat discutii pe tema circulatiei auto cu mai multi primari din tara, inclusiv cu primarul general al Bucurestiului, Adriean Videanu, care i-ar fi transmis ca studiul de circulatie in capitala a suferit trei modificari. In final, primarul Ion Lungu a precizat ca „nimic nu e batut in cuie” si ca, daca situatia o va impune, vor putea fi operate modificari ale studiului de circulatie din municipiul Suceava. De altfel, pe agenda de lucru a specialistilor Primariei exista deja planificata introducerea sensurilor unice pe mai multe strazi din municipiul Suceava, cum ar fi Dimitrie Cantemir, Nicolae Costin si Horia, Closca si Crisan.

Gadjinschi nu a intrat in ATOP

Consilierul local PSD Gheorghe Gadjinschi nu a fost validat in functia de membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica in ultima sedinta a CJ Vrancea. La propunerea presedintelui CJ, Gadjinschi trebuia sa il inlocuiasca pe conservatorul Gheorghe Ivu. Solicitarea lui Marian Oprisan s-a supus la vot. Dupa numaratoarea voturilor fostul peremist Gadjinschi a obtinut doar 15 voturi, pentru a intra in ATOP el mai avand nevoie doar de un vot. Oprisan a justificat scoaterea conservatorului Ivu din ATOP prin „lipsa de incredere”.

Vor fi modernizate trei drumuri nationale din Vrancea

Modernizarea soselei DN2D, Focsani-Lepsa-Ojdula-Targu Secuiesc-Brasov, care face legatura intre Moldova si Ardeal, va intra in programul de investitii in infrastructura si va fi reabilitata printr-un parteneriat public-privat. Ministrul delegat pentru Comert Exterior, Iulius Winkler a declarat recent la Focsani ca solutia pentru realizarea unor investitii de amploare, prin atragerea unor finantatori externi, este posibila prin parteneriat public-privat. Prefectul judetului Vrancea, Ion Oprea, a declarat ca in programul de investitii in infrastructura sunt cuprinse atat DN2L, Focsani-Panciu-Soveja, DN2M, Odobesti-Andreiasu, inclusiv Soveja-Lepsa, dar se afla in atentie si DN2D. Drumul DN2D ar urma sa fie realizat prin parteneriat public-privat de societatea Solel Boneh International, care a castigat licitatia internationala organizata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului in martie 2003. Intrega investitie se va cifra la 185 milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă