20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Discriminarile salariale din Justitie, eliminate

Premierul Tariceanu i-a asigurat pe magistrati ca va cauta o cale de eliminare a discriminarilor salariale din Justitie, impreuna cu ministrul de resort, Monica Macovei, si cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Seful Guvernului a primit la Palatul Victoria o delegatie a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), condusa de presedintele organizatiei, Viorica Costiniu. Magistratii considera discriminatoriu sporul salarial de 40% care se acorda numai pentru cei care ancheteaza si judeca actele de coruptie si pe cele de criminalitate organizata si terorism.
Reprezentantii AMR i s-au plans premierului si de inrautatirea perceptiei publice asupra Justitiei, ca urmare a declaratiilor facute pe aceasta tema de oficiali, dar Tariceanu a reiterat responsabilitatea magistratilor legata de indeplinirea angajamentelor de aderare la UE. „Guvernul isi doreste sa colaboreze cu organizatiile profesionale, pentru a rezolva problemele care pot pune in pericol aderarea Romaniei la UE. Ma astept la receptivitate din partea sistemului judiciar pentru a indeplini criteriile europene”, a afirmat premierul. El a marturisit ca si-ar dori ca sistemul judiciar sa aiba un mecanism intern eficient care sa rezolve problemele interne, inclusiv pe cele de coruptie. "Atat reprezentantii AMR, cat si primul ministru si ministrul Justitiei au fost de acord ca acest rol revine Consiliului Superior al Magistraturii”, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Adus cu ambulanta la instanta suprema

Omar Hayssam, operat recent la colon, a fost adus ieri dimineata la instanta suprema, care judeca recursul sau impotriva mentinerii in arest. Hayssam a sosit cu o ambulanta escortata de o masina a jandarmeriei si a constituit o surpriza pentru avocati, care nu se asteptau ca acesta sa fie adus la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Omar Hayssam, avand o perfuzie la mana, nu s-a pututÊda jos din ambulanta si a semnat citatia, dupa care a fost dus catre locul de detentie. Instanta a aprobat si a judecat cererea de revocare a masurii de arestare preventiva din motive medicale, judecatorii urmand sa decida asupra acestei solicitari. Chiar daca instanta va hotari anularea masurii de arest preventiv in aceasta cauza, Hayssam va ramane in penitenciar deoarece este retinut preventiv si in alt dosar.

Mama, fiu si fiica traficanti de heroina

Membrii unei familii care se ocupa cu traficul de droguri au ajuns dupa gratii dupa ce au fost prinsi in flagrant. Potrivit surselor judiciare, Aurica Dumitrescu, de 59 ani, fiul sau, Claudiu Dumitrescu, de 28 ani, si fiica Daniela Bobin, de 38 ani, toti din sectorul 3, erau suspectati de mai multa vreme ca se ocupau cu traficul de droguri. In noaptea de 7 spre 8 februarie a.c., in jurul orei 0.30, un consumator de droguri care a jucat rolul de momeala s-a deplasat pe strada Romulus la domiciliul traficantilor si a cumparat de la Claudiu Dumitrescu doua grame de heroina cu suma de doua milioane de lei vechi, bani marcati criminalistic. Dupa efectuarea tranzactiei, politistii antidrog ai sectorului 3 au descins in imobil. Au fost prinsi, alaturi de Claudiu Dumitrescu, sora si mama sa. In locuinta acestora au mai fost gasite cinci grame de heroina pura, suma de 125 milioane de lei vechi, provenita din traficul de droguri, precum si banii marcati criminalistic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă