20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Filme antiavort proiectate in biserici ortodoxe

Crestinii din Protopopiatul Harlau, Mitropolia Moldovei si Bucovinei vor viziona in biserici filme cu tematica religioasa, in perioada Postului Mare. Asemenea proiectii vor fi organizate in parohiile Badeni, Belcesti, Buhalnita, Coamele-Caprei, Feredeni. De asemenea, la inceputul Postului Mare, toate parohiile din Protopopiatul Iasi I au primit cate un CD si un pliant despre avort, in cadrul campaniei impotriva acestui pacat, pe care Biserica il condamna cu fermitate. Campania este organizata in parteneriat cu AIDRom, Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania, iar CD-ul si pliantul sunt distribuite in parohii cu scopul de a convinge femeile, cu argmente informative si documentare de ultima ora, sa nu comita pacatul avortului, dupa cum informeaza Agentia Trinitas.

Conferinta Europeana de Stiinta si Teologie

Miercuri, a inceput la Palatul Culturii din Iasi a XI-a Conferinta Europeana de Stiinta si Teologie, care se va incheia in 10 aprilie. Pe parcursul saptamanii, evenimentul s-a derulat la Universitatea "Al. I. Cuza”, unde a conferentiat IPS Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Universitatea Tehnica etc. Conferinta are ca tema principala "Diversitate durabila. Stiinta, Teologia si viitorul Creatiei”. Mitropolitul Daniel a prezentat cinci conferinte in cadrul evenimentului, la care participa personalitati remarcabile din domeniul teologiei si al stiintei din intreaga lume, cum ar fi Noreen Herzfeld (SUA), Ana Primavesi (Anglia), Regina Kater (Germania), Jan Boersema (Olanda), alti invitati din domeniul filozofiei, teologiei si stiintei. La conferinta s-au inscris peste 80 de lucrari stiintifice, structurate in sase sectii, care abordeaza o tematica extrem de diversa, de la unitatea cunoasterii la filozofia mediului inconjurator. Pana acum, Conferinta Europeana s-a intrunit in Germania, Olanda, Elvetia, Italia, Spania, Polonia, Marea Britanie etc., iar anul acesta, la Iasi, in Romania. In deschiderea evenimentului, la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae” s-a desfasurat simpozionul "Restaurarea si conservarea artei religioase”, ca o subsectie a conferintei, in cadrul caruia a rostit un mesaj Chris Wiltsher, presedintele Societatii Europene de Stiinta si Teologie, prezent la Iasi.

"Fantana lui Manole”, revendicata de Episcopia Argesului

Intre Primaria orasului Curtea de Arges si Episcopia Argesului si Muscelului se deruleaza de mai mult timp un conflict de interese, generat de disputa juridica asupra parcului "Fantana lui Manole”. Printr-o adresa oficiala, inaintata Comisiei de fond funciar, Episcopia Argesului si Muscelului revendica parcul "Fantana lui Manole”, aflat in imediata apropiere a Manastirii Argesului. Conform unei informatii oferite de Rompres, primaria orasului e nemultumita de faptul ca episcopia revendica terenul care a fost amenajat in parc public, cu eforturi si costuri foarte mari. De cealalta parte, Episcopia Argesului isi sustine revendicarile cu acte legale de proprietate si este, la randul ei, nemultumita de faptul ca pe terenul revendicat s-a construit un restaurant particular, cu iesire in parcul "Fantana lui Manole”, ai carui clienti frizeaza etica si moralitatea, tinand seama de faptul ca localul se afla la numai cateva zeci de metri de celebrul monument istoric Manastirea Argesului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă